KOOP OM TERUG TE GEVEN! Een deel van je aankoop gaat naar de ondersteuning van SUBZ Pads. Kansarme schoolmeisjes krijgen herbruikbaar sanitair, zodat ze hun recht op onderwijs niet hoeven op te geven.

10 tips voor een zonnige, duurzame zomer

Bij Thoclor Labs willen we allemaal optimaal genieten van vitamine D in de zomer. We moeten ons echter bewust blijven van de schade die de zon aan onze huid kan toebrengen.

Voor degenen onder ons die op het zuidelijk halfrond wonen, is het belangrijk om te onthouden dat wereldwijd de niveaus in UV-straling stijgen, wat resulteert in hogere huidkankercijfers wereldwijd.

Er zijn echter nog steeds zonvriendelijke, duurzame zomers mogelijk – lees onze tips om deze zomer veilig en duurzaam te blijven.

Alle zon is blootstelling aan de zon: onthoud dat alle zon blootstelling aan de zon is, ongeacht het tijdstip van de dag. Breng je zonnebrandcrème ’s ochtends aan en breng het gedurende de dag opnieuw aan. Doe de zonnebrandcrème in je tas en zorg dat je een hoed of pet bij de hand hebt voor als je in de volle zon zit of loopt.

Perfect plasticvrije hydratatie: een van de beste manieren om de hitte te verslaan? Blijf gehydrateerd. Gebruik herbruikbare flessen en rietjes voor een plasticvrije zomer.

Kies de juiste zonnebrandcrème = mineraal: het is essentieel om het verschil te weten tussen een chemische en minerale zonnebrandcrème. Chemische zonnebrandcrème laat schadelijke UV-stralen de huid binnendringen, waarna het de schadelijke stralen omzet in warmte. Daarbij vormen zich vrije radicalen die de huid kunnen beschadigen, maar kan ook irritatie of acne veroorzaken op de huid. Wees dus heel kieskeurig met de ingrediënten die je aanbrengt op de huid. Minerale zonnebrandcrème is een fysieke blokker die zonlicht van de huid weerkaatst als aluminiumfolie. Breedspectrum zonnebrandcrèmes bevatten doorgaans zinkoxide en/of titaniumdioxide en reflecteren zowel UVA- als UVB-stralen.

gf2 for a sustainable sun smart summer thoclor labs

Energiebesparende cooling-down: als de temperatuur stijgt, stijgt ook ons energieverbruik. Of er nu energie wordt verbruikt van airco’s of ventilatoren, zorg ervoor dat je de stekker uit het stopcontact haalt, de gordijnen sluit en de luchtstroom optimaliseert.

Houd je kinderen goed in de gaten: experts waarschuwen dat één ernstige zonverbranding de eerste 15 jaar van het leven van een kind het risico op huidkanker later kan verdubbelen. Een kind moet beschermende kleding dragen, een hoed met een brede rand en elke 30 minuten in de schaduw gaan. Zorg ervoor dat je ook gedurende de dag steeds opnieuw zonnebrandcrème aanbrengt.

Draag ethische kleding: als je nieuwe outfits nodig hebt voor een vakantie, kies dan voor merken die duurzame opties bieden. Ze gebruiken milieuvriendelijke processen en materialen om kleding te produceren en zorgen tegelijkertijd voor sociale rechtvaardigheid.

Ken je statistieken: landen op het zuidelijk halfrond hebben een hoog melanoomrisico. Huidkanker is een aandoening die zeer vermijdbaar is: 80% van de gevallen van melanoom kan worden voorkomen door zonverbranding te vermijden. Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Australië hebben enkele van ’s werelds hoogste percentages van huidkanker. Zonverbranding is een rode gloed die overgaat in een mooie bronzen teint – het is een duidelijk teken dat het DNA in je huidcellen is beschadigd door te veel UV-straling. Als je lichaam de schade niet kan herstellen, kunnen huidcellen zich beginnen te delen en ongecontroleerd groeien, wat kan resulteren in het ontstaan van huidkanker.

Waterveilige huidverzorging: of je nu op het strand, bij een meer of rivier bent, zorg ervoor dat je huidverzorging en zonbescherming kiest die niet alleen voor je huid, maar ook voor het milieu zorgt. Onze Thoclor GF Skin Series is 100% natuurlijk en bevat geen nare ingrediënten, waardoor je de hele zomer lang gemoedsrust hebt.

Eet de juiste voedingsmiddelen die je immuunsysteem versterken: er zijn geen pillen of supplementen die zonverbranding kunnen voorkomen, maar het is een goed idee om je dieet een boost te geven door veel fruit en groenten te eten die het immuunsysteem versterken en die rijk zijn aan vitamine C. Een multivitamine kan ook helpen, omdat vitamines fungeren als anti-oxidanten die schade veroorzaakt door blootstelling aan de zon verminderen.

Ken de remedies tegen zonverbranding: onze GF2 formuleringen doet wonderen bij het ongedaan maken van DNA-schade en roodheid als je toch bent verbrand door de zon. Het zal vervelling en pijn verminderen en het genezingsproces versnellen. Lees hier meer over het gebruik ervan.

error: Content is protected !!