10 ideeën voor een veiligere, zonnige zomer

Na een jaar waarin we grotendeels binnen zaten, voelt het idee van plezier in de zon als totale gelukzaligheid. Terwijl we allemaal genieten van de “vitamine zee" en het opdoen van de feel-good Vitamine D, moeten we ons bewust zijn van de schade, die de zon aan onze huid kan toebrengen. Voor degenen onder ons die op het zuidelijk halfrond wonen, is het belangrijk om in gedachten te houden dat Zuid-Afrika een van de hoogste gecontroleerde ultraviolette (UV) niveaus ter wereld heeft, hetgeen wereldwijd resulteert in enkele van de hoogste percentages huidkanker.

Maar je kunt nog steeds plezier hebben - lees onze top 10 tips om deze zomer veilig in de zon te zitten en ontdek hoe Thoclor Labs GF2 Skin Rejuvenation kan helpen als je het teveel doet.

1. Alle zon is blootstelling aan de zon

Je doet niet zomaar zonnebrandcrème op als je je strandtas inpakt. Als de zon schijnt, wordt je huid aangetast, dus wees altijd voorbereid. Breng je zonnebrandcrème 's ochtends aan en breng het gedurende de dag steeds opnieuw aan - draag het bij je in je handtas. Bewaar een hoed in je auto, zodat je toch wordt beschermd als je onverwacht buiten bent.

2. Poets je SPF-kennis op

Om je geheugen op te frissen: de SPF-factor geeft aan hoe lang de huid in de zon kan blijven voordat deze verbrandt - bijv. SPF 15 geeft je 15 keer langere bescherming. Ga er echter niet vanuit dat een hogere SPF-bescherming lineair toeneemt. SPF 15 blokkeert ongeveer 93% van de UV-stralen, maar SPF 30 blokkeert slechts 97% en SPF 50 blokkeert 98%. Hoe hoger je SPF, hoe meer chemicaliën er in je crème zitten, dus we raden je aan om het bij SPF 15 of maximaal SPF 30 te houden en het vaker opnieuw aan te brengen.

3. Kies de juiste zonnebrandcrème = minerale zonnebrandcrème

Denk je dat alle zonnefilters hetzelfde zijn gemaakt? Denk nog eens na. Ten eerste is het belangrijk om het verschil te kennen tussen zonnebrandcrème en sunblock. Sunblocks zorgen ervoor dat de schadelijke UV-stralen de huid binnendringen, waarna ze de schadelijke stralen in warmte omzetten. Helaas worden daarbij enkele negatieve moleculen gevormd, zoals vrije radicalen, die de huid op andere manieren beschadigen. Ze kunnen ook chemicaliën bevatten, die allergieën of acne veroorzaken. Let dus goed op de ingrediënten, die je op je huid laat aanbrengen.

Thoclor Sun Smart Tips 1

4. Het dragen van zonnebrandcrème is altijd het beste

Het is een fysieke blokkering, die zonlicht als aluminiumfolie van de huid reflecteert. Zonnebrandmiddelen met een breed spectrum bevatten doorgaans zinkoxide en/of titaniumdioxide en reflecteren zowel UV-A- als UV-B-stralen. Nieuwe producten op de markt zijn niet langer zoals vroeger wit, dus ga op zoek naar zogenoemde ‘minerale zonnebrandmiddelen’.

5. Houd je kinderen goed in de gaten

Deze statistiek zou al ontnuchterend genoeg moeten zijn: experts waarschuwen dat een ernstige zonnebrand tijdens de eerste 15 jaar van het leven van een kind het risico op huidkanker kan verdubbelen. Hoewel het zo leuk voor ze is om de hele dag in badkleding rond te rennen, moeten ze zoveel mogelijk beschermende kleding dragen en elke 30 minuten de schaduw in gaan. Wees natuurlijk ook consciëntieus bij het aanbrengen en opnieuw aanbrengen van hun zonnebrandcrème.

6. Landen op het zuidelijk halfrond hebben een hoog risico op melanoom

Huidkanker is een zeer vermijdbare aandoening: 80% van de gevallen van melanoom kan worden voorkomen door zonverbranding te vermijden. Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Australië hebben enkele van de hoogste percentages melanoomkanker ter wereld. Zonverbranding is geen rode gloed, die in een gouden kleur verandert. Het is een duidelijk teken dat het DNA in je huidcellen is beschadigd door te veel UV-straling. Als je lichaam de schade niet kan herstellen, kunnen huidcellen zich ongecontroleerd gaan delen en groeien en dit kan kanker veroorzaken.

7. Eet voedsel dat het immuunsysteem stimuleert

Er zijn geen pillen of supplementen die zonverbranding kunnen voorkomen, maar het is een goed idee om je dieet een boost te geven door veel fruit en groenten te eten, die het immuunsysteem stimuleren met een hoog vitamine C-gehalte. Multivitaminen kunnen ook helpen, omdat vitamines werken als anti-oxidanten, die schade veroorzaakt door blootstelling aan de zon, verminderen.

8. Draag beschermende kleding

Alles wat een barrière vormt tussen je huid en de zon, helpt je huid te beschermen, inclusief kleding. Bedek zoveel mogelijk van je huid als je buiten bent met speciaal ontworpen zonwerende kleding, een hoed en een zonnebril. Blootstelling aan UV is de belangrijkste oorzaak van vroegtijdige huidveroudering.

9. Weet wat je tegen zonnebrand kunt doen

Als je toch verbrandt, doet onze GF2 Skin Rejuvenation wonderen bij het ongedaan maken van DNA-schade en roodheid. Het vermindert vervelling, vermindert pijn en versnelt het genezingsproces. Lees hier meer over het gebruik ervan.

10. Bestrijd inflammatie, die kan leiden tot vroegtijdige veroudering

80% van de veranderingen, die je in je huid ziet, wordt veroorzaakt door extrinsieke factoren, waarvan schade door de zon een van de grootste boosdoeners is. Als ons grootste orgaan is de huid erg gevoelig voor deze factoren en raakt ze na verloop van tijd ontstoken, wat leidt tot veroudering. Wanneer onze GF2 wordt aangebracht op een door het milieu beschadigde huid, worden de genen die verband houden met ontsteking, veroudering en ziekte uitgeschakeld. Huidcellen beginnen normaal te functioneren en de huid wordt zachter en toleranter.

Dus als je weet, dat je in de zomer vaker aan de zon zult worden blootgesteld, is dat des te meer reden om GF2 een onderdeel van je routine te maken. Het is ontworpen om de schoonheid van je huid te behouden, te herstellen en te verjongen.

Probeer onze GF2 Skin Rejuvenation - de Miracle Mist van je huid - vandaag nog om de beste huid ooit te krijgen. Mocht je vragen hebben over een specifieke huidaandoening, mail ons dan gerust.