KOOP OM TERUG TE GEVEN! Een deel van je aankoop gaat naar de ondersteuning van SUBZ Pads. Kansarme schoolmeisjes krijgen herbruikbaar sanitair, zodat ze hun recht op onderwijs niet hoeven op te geven.

5 natuurlijke ingrediënten voor een gezondere huid

De cosmetische industrie heeft een onverzadigbare behoefte aan nieuwe wonderproducten of ingrediënten. Echter zien we steeds vaker dat fabrikanten huidherstellende en huidaanvullende formuleringen maken, die onze natuurlijke samenstelling van de huid nabootsen met verbindingen die van nature in je huid voorkomen. Dit is wat we hebben gecreëerd in onze bestseller GF2 Miracle Mist, met Hypochlorous Acid – het eigen immuunmolecuul van ons lichaam (daarover later meer!).

Huidaanvullende ingrediënten zijn als ‘mortel’ en ‘stenen’ van het huidoppervlak. Als we jong zijn, bevat onze huid een overvloed aan deze ingrediënten. Na verloop van tijd zorgen veroudering, gevoeligheid, bepaalde huidaandoeningen en omgevingsfactoren (vervuiling, blootstelling aan de zon) voor het verzwakken van deze huidaanvullende ingrediënten. Het goede nieuws? Als je het juiste gezonde voedsel eet/drinkt en je concentreert op enkele van deze krachtige ingrediënten, kun je je huid weer gezond maken. Met andere woorden, een huid die normaal kan functioneren met een gezonde barrièrefunctie.

Laten we kijken naar vijf van onze favoriete huid-identieke ingrediënten.

1 Collageen

De nummer één held is natuurlijk collageen – een belangrijk onderdeel van de huid. Samen met elastine speelt het een sleutelrol bij het versterken van de huid en heeft het grote voordelen voor de elasticiteit en hydratatie. Naarmate je ouder wordt maakt je lichaam minder collageen aan. Bovendien zijn er, zoals we hierboven al zeiden, veel factoren die de afbraak van collageen en elastine veroorzaken. Inflammatie resulteert bijvoorbeeld in een ‘dunnere’ (gerimpelde) huid, terwijl het consumeren van te veel suiker resulteert in glycatie (lees hier meer over), wat leidt tot afbraak van collageen en vet. Roken, stress, te veel blootstelling aan de zon – al deze gebruikelijke boosdoeners zijn de vijanden van een collageenrijke huid.

Collageenpeptiden of supplementen die collageen bevatten, kunnen veroudering van je huid helpen vertragen door rimpels en droogheid te verminderen. We raden je aan om collageen uit gezonde voeding te halen zoals vis, kip, eiwitten en eventuele rode of gele groenten.

2 Hypochlorous acid (HOCl)

Hypochlorous acid (HOCl) is het eigen immuunmolecuul van ons lichaam en het krachtigste desinfectiemiddel tegen ziektevormende micro-organismen. Na decennia van onderzoek is Thoclor Labs erin geslaagd een uitzonderlijk zuivere en stabiele vorm van HOCl te produceren, met een vooraf bepaalde voedselveilige concentratie en een pH van 5,80. We hebben dit vastgelegd in een dagelijkse hydraterende spray, evenals een nabehandeling spray.

HOCl is een bijzonder en uniek ingrediënt voor de huid, waarvan bewezen is dat het de twee gevolgen van inflammatie onder controle houdt en omkeert: een verouderde huid en chronische huidaandoeningen zoals acne en rosacea (het is een krachtige ontstekingsremmer).

Studies hebben aangetoond dat HOCl veel huidverjongende effecten heeft. Ten eerste vermindert HOCl het dunner worden van de opperhuid en wordt de omzettingssnelheid van de epidermale cel vertraagd door een afname van het DNA-reparatie-eiwit (dat normaal gesproken toeneemt bij veroudering). Vervolgens worden de algehele celfuncties genormaliseerd en wordt de huid gezonder en veerkrachtiger met een verbeterde textuur en teint. Lees hier meer over wat HOCl voor jou kan doen.

3 Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een van de meest besproken cosmetische ingrediënten van de afgelopen jaren. Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomend koolhydraat dat het belangrijkste hydratatiemolecuul van de huid is. Eén gram hyaluronzuur kan tot wel 1000 keer zijn gewicht aan water (1 liter) vasthouden, wat betekent dat het veel vocht kan aanvullen. Het helpt daarom om fijne lijntjes en rimpels te verminderen en zorgt voor een voller effect in de huid. Wanneer de huid gehydrateerd is, neemt ook de productie van huidcellen toe.

Zoek naast huidverzorgingsproducten ook naar hyaluronzuur in voedingsmiddelen op basis van soja, bladgroenten en wortelgroenten (rapen, wortelen, aardappelen, uien enzovoorts). Het opnemen van bottenbouillon in je dieet is een van de beste manieren om je natuurlijke dosis hyaluronzuur binnen te krijgen.

4 Ceramiden

De extracellulaire matrix wordt de ‘lijm’ tussen onze cellen genoemd en bestaat voornamelijk uit lipiden (vetten). Ceramiden vormen bijna 50% van die lipiden (de rest bestaat uit 25% cholesterol en 15% vetzuren). Hun rol is om een beschermende laag te vormen, die vochtverlies beperkt en beschermt tegen zichtbare schade door vervuiling en andere omgevingsfactoren. Hierdoor zijn ceramiden echte krachtige anti-ageing ingrediënten. Onderzoek toont aan dat ceramiden een belangrijke rol spelen bij het gehydrateerd houden van de huid en het gezond houden van de huidbarrière.

Je kan je inname van ceramiden stimuleren door sojabonen, zuivelproducten, eieren, zoete aardappelen, tarwekiemen, maïs en zilvervliesrijst aan je dieet toe te voegen.

5 Glycerol

Glycerol, ook wel glycerine genoemd, is een bevochtiger (wateraantrekkende stof) die aanwezig is in alle natuurlijke lipiden (vetten), zowel dierlijk als plantaardig. Glycerol wordt verkregen uit natuurlijke stoffen door hydrolyse van vetten en door fermentatie van suikers, of kan synthetisch worden vervaardigd (bijvoorbeeld voor huidverzorgingsproducten). Glycerol beschermt tegen uitdroging, door de lipiden tussen onze huidcellen in een gezonde staat te houden en door de barrièrefunctie te helpen herstellen.

Gebruik nooit onverdunde glycerine op de huid, want dit kan waterverlies veroorzaken. Voeg liever meer glycerine toe aan je dieet door pasta, havervlokken, ontbijtgranen, rijst en rijstproducten en gebak te eten.

Wil je meer advies over het op een goede manier verouderen of het beheren van het verouderingsproces op je huid? Lees hier advies van experts in de schoonheidsindustrie.

error: Content is protected !!