KOOP OM TERUG TE GEVEN! Een deel van je aankoop gaat naar de ondersteuning van SUBZ Pads. Kansarme schoolmeisjes krijgen herbruikbaar sanitair, zodat ze hun recht op onderwijs niet hoeven op te geven.

Een guide om de voordelen van veelvoorkomende ingrediënten in skincare te begrijpen

Een gezonde huid is iets waar iedereen naar verlangt en er zijn veel manieren om dit te bereiken. Huidverzorgingsingrediënten spelen een cruciale rol bij het gezond, jeugdig en stralend houden van de huid, maar de wereld van huidverzorging kan overweldigend zijn met talloze producten en ingrediënten die op de markt verkrijgbaar zijn. In dit artikel zullen we ons concentreren op enkele populaire ingrediënten. We vertellen enkele voordelen, hoe ze precies werken en hoe je ze kan integreren in je skincare regime. Of je nu een liefhebber bent van skincare of een leek, deze guide geeft je waardevolle inzichten over het bereiken van een gezonde, stralende huid.

Retinol

Retinol is een type vitamine A dat vaak wordt gebruikt in producten om een verouderde huid te verbeteren. Retinol is verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder crèmes, serums of voorgeschreven formuleringen (retinoïde). Retinol en retinoïden geven vergelijkbare resultaten, maar retinol doet er langer over om resultaat te creëren omdat het minder geconcentreerd is.

Retinol werkt door celvernieuwing te stimuleren, wat helpt om fijne lijntjes, rimpels en andere tekenen van veroudering te verminderen. Retinol is een soort retinoïde, wat betekent dat het zich kan binden aan specifieke receptoren in de huid. Deze receptoren zijn verantwoordelijk voor het reguleren van celgroei en differentiatie. Wanneer retinol op de huid wordt aangebracht stimuleert het deze receptoren, wat celvernieuwing en de aanmaak van collageen en elastine verhoogt.

Collageen en elastine zijn twee eiwitten die essentieel zijn voor het behoud van de huidstructuur en elasticiteit. Naarmate we ouder worden produceert ons lichaam minder collageen en elastine, wat kan leiden tot rimpelvorming. Retinol helpt de aanmaak van deze eiwitten te stimuleren, zodat rimpels verminderen.

Naast de anti-ageing voordelen kan retinol ook helpen om de textuur en teint van de huid te verbeteren. Het kan helpen om acne, hyperpigmentatie en andere huidproblemen te verminderen. Retinol kan echter voor sommige mensen irriterend zijn, vooral voor mensen met een gevoelige huid. Het is belangrijk om te beginnen met een lage concentratie retinol en deze geleidelijk te verhogen naarmate je huid went aan het product. Producten met retinol kunnen het beste ’s avonds in kleine hoeveelheden op de huid worden aangebracht, omdat retinol de huid gevoelig maakt voor zonlicht.

Het is ook belangrijk om een breedspectrum SPF te gebruiken tijdens het gebruik van retinol, omdat retinol de huid gevoeliger maakt voor zonlicht. Daarnaast wordt het aanbevolen om een hydraterende crème te gebruiken om eventuele uitdroging of irritatie te verminderen. Thoclor GF2 kan elke ontsteking veroorzaakt door retinol effectief onder controle houden. Het is bewezen dat het actieve ingrediënt in GF2 ontstekingen onderdrukt en verdere roodheid, veroorzaakt door retinol, voorkomt.

Over het algemeen kan retinol een effectief ingrediënt zijn in huidverzorging om een verouderde huid te verbeteren, maar het is belangrijk om instructies van een huidprofessional op te volgen of te raadplegen wanneer je je zorgen maakt. Retinol is mogelijk niet geschikt voor mensen met een gevoelige huid en wordt afgeraden bij zwangerschap en borstvoeding.

Ascorbinezuur

Ascorbinezuur, ook bekend als vitamine C, is een populair ingrediënt omdat het verschillende voordelen voor de huid heeft. Hier zijn een paar manieren waarop ascorbinezuur kan worden gebruikt in huidverzorgingsproducten:

Als anti-oxidant helpt het de huid te beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen, zoals vervuiling en UV-straling. Dit kan helpen om de ontwikkeling van fijne lijntjes en rimpels te voorkomen en kan ook helpen om de algehele teint te verbeteren.

Voor het verhelderen van de huid, omdat het de teint egaliseert. Hierdoor ziet de huid er stralender en jeugdiger uit. Dit kan te wijten zijn aan het vermogen om donkere vlekken en hyperpigmentatie, veroorzaakt door schade door de zon, acne of veroudering te verminderen.

Voor de collageensynthese omdat ascorbinezuur betrokken is bij de synthese van collageen, een eiwit dat structuur geeft aan de huid. Het verhogen van de collageensynthese kan helpen om de stevigheid en elasticiteit van de huid te verbeteren en fijne lijntjes en rimpels te verminderen.

Voor bescherming tegen de zon, aangezien sommige onderzoeken hebben gesuggereerd dat ascorbinezuur de huid kan helpen beschermen tegen UV-straling, hoewel er meer onderzoek nodig is om dit te bevestigen. Ascorbinezuur mag echter niet gebruikt worden als vervanging van zonnebrandcrème, omdat het op zichzelf niet voldoende bescherming biedt.

Bij topicale toepassing is ascorbinezuur het meest effectief in concentraties van 10% of meer. Het is echter belangrijk op te merken van ascorbinezuur onstabiel kan zijn en snel kan worden afgebroken bij blootstelling aan lucht of licht. Daarom is het het beste om een product te kiezen dat is verpakt in een ondoorzichtige en luchtdichte pomp om de stabiliteit van het ingrediënt te garanderen. Het is ook belangrijk om ascorbinezuur te gebruiken in combinatie met een breedspectrum SPF om de huid tegen verdere schade te beschermen.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een stof die van nature in het lichaam voorkomt en helpt de huid gehydrateerd en stevig te houden. Het is een humectant, wat betekent dat het vocht in de huid kan aantrekken en vasthouden.

In de huid is hyaluronzuur aanwezig in de extracellulaire matrix, een netwerk van eiwitten en andere moleculen die de huid structureel ondersteunen. Het helpt het vochtgehalte van de huid op peil te houden door zich te binden aan watermoleculen en ze op hun plaats te houden, wat uitdroging helpt voorkomen.

Naarmate we ouder worden neemt de productie van hyaluronzuur in de huid af, wat leidt tot verlies van vocht en elasticiteit. Dit kan resulteren in de ontwikkeling van fijne lijntjes, rimpels en een doffe teint. Wanneer hyaluronzuur plaatselijk wordt aangebracht kan het helpen om de textuur en teint van de huid te verbeteren, waardoor deze gladder en egaler wordt.

Naast de hydraterende eigenschappen kan hyaluronzuur ook helpen om de huid te kalmeren. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen die roodheid en irritatie verminderen, waardoor het een ideaal ingrediënt is voor mensen met een gevoelige of reactieve huid.

Over het algemeen is hyaluronzuur een veelzijdig ingrediënt dat tal van voordelen biedt voor de huid, waaronder hydratatie, opvulling en verzachting. Hyaluronzuur kan ook helpen de huid te beschermen tegen schade veroorzaakt door UV-straling en vervuiling, hoewel er meer onderzoek nodig is om dit te bevestigen. Hyaluronzuur mag niet worden gebruikt als vervanging van zonnebrandcrème, omdat het op zichzelf niet voldoende bescherming biedt.

Dit ingrediënt wordt over het algemeen als veilig beschouwd en wordt door de meeste mensen goed verdragen, hoewel sommigen er allergisch voor kunnen zijn. Het wordt vaak gebruikt in combinatie met andere ingrediënten voor betere resultaten en is te vinden in een breed scala aan producten.

Hyaluronzuur wordt over het algemeen als veilig beschouwd om te gebruiken tijdens zwangerschap, omdat het een van nature voorkomende stof in het lichaam is en het niet schadelijk is voor de ontwikkeling van de baby. Sommige vrouwen kunnen veranderingen in hun huid ervaren tijdens de zwangerschap als gevolg van hormonale schommelingen, dus het is mogelijk dat je huid gevoeliger of reactiever word. Als je merkt dat dit het geval is, gebruik dan niet-irriterende producten. Het is ook belangrijk om producten van gerenommeerde merken te kiezen en die geen schadelijke ingrediënten bevatten zoals retinoïden, salicylzuur of benzoylperoxide.

Alfa-hydroxyzuren

Alfa-hydroxyzuren of AHA’s zijn een groep van plantaardige en dierlijke zuren – die vaak worden gebruikt in huidverzorgingsproducten om de huid te verbeteren. AHA’s werken door de bovenste lag van de huid te exfoliëren, wat kan helpen om de textuur en teint van de huid te verbeteren en fijne lijntjes en rimpels te verminderen. AHA’s kunnen ook helpen om poriën te zuiveren. AHA’s worden meestal ook ‘s avonds gebruikt, omdat ze de huid gevoeliger kunnen maken voor de zon en UV-schade. In hogere concentraties worden AHA’s gebruikt als exfoliant. Glycolzuur (gemaakt van suiker) is de meest populaire AHA en verbetert de textuur en teint. Deze peelings kunnen ook acne verminderen. Als je een gevoelige huid hebt, kies dan voor melkzuur, een mildere AHA.

We raden je wel aan om een huidprofessional te raadplegen wanneer je een AHA aan je routine toevoegt, om er zeker van te zijn het je het juiste product voor je huid kiest. Hoewel er geen aanwijzingen zijn dat AHA’s schadelijk zijn tijdens zwangerschap, kan het gebruik ervan het beste worden vermeden of beperkt vanwege mogelijke risico’s. AHA’s kunnen de gevoeligheid van de huid voor de zon verhogen en daarmee het risico op pigmentverschuivingen.

Hypochlorous acid

Hypochlorous acid (HOCl) is de meest significante chemische verbinding die recentelijk in huidverzorging wordt gebruikt. Onder fysiologische omstandigheden wordt hypochlorous acid geproduceerd door witte bloedcellen in ons lichaam, als natuurlijk onderdeel van ons immuunsysteem. HOCl heeft antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen en het is aangetoond dat het effectief is in het doden van ziektevormende bacteriën en het verminderen van ontstekingen in de huid. In de huidverzorging wordt HOCl gebruikt om verschillende huidaandoeningen te behandelen, waaronder acne, eczeem en rosacea. HOCl keert huidbeschadiging, veroorzaakt door langdurige ontsteking, om en is effectief in het verhelderen van pigmentvlekken.

HOCl moet altijd direct na het reinigen op een schone huid worden gesprayed. Gebruik GF2 zowel ’s ochtends als ‘s avonds voor het beste resultaat. Zodra de GF2 is opgedroogd kunnen overige producten worden aangebracht. Het HOCl molecuul is erg gevoelig voor andere chemicaliën en daarom moet het vóór alles worden gebruikt, anders wordt het snel vernietigd en gaat de werking verloren.

HOCl van goede kwaliteit, zoals ontwikkeld door Thoclor Labs, is veilig te gebruiken, zelfs als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Er is geen bewijs van genotoxiciteit in Ames- of micronucleustesten. Niet alleen dat, maar HOCl heeft over het algemeen een goede staat van dienst op het gebied van veiligheid, aangezien het de afgelopen eeuw vele malen is geëvalueerd! Het is belangrijk op te merken dat het HOCl-molecuul zelf nooit het probleem is, het gaat altijd om wat de oplossing waarin het zit nog meer kan bevatten. Dus zorg dat je een product van goede kwaliteit koopt, zoals onze GF1 en GF2. Deze laten geen giftige resten achter en bevatten geen ongewenste elementen, waardoor ze perfect te gebruiken zijn waar je ook bent.

error: Content is protected !!