KOOP OM TERUG TE GEVEN! Een deel van je aankoop gaat naar de ondersteuning van SUBZ Pads. Kansarme schoolmeisjes krijgen herbruikbaar sanitair, zodat ze hun recht op onderwijs niet hoeven op te geven.

Esthetische behandelingen en de resultaten

Esthetische gezichtsbehandelingen is een brede term die alle niet-chirurgische behandelingen van het gezicht omvat. Er zijn veel opties beschikbaar en de juiste procedures* kunnen helpen om er natuurlijk jonger uit te zien. Door expressielijnen te verzachten en gezichtscontouren te definiëren, verfris en verjong je je huid – waardoor je gezicht – en je zelfvertrouwen- een boost krijgt. Door zich te richten op de gebieden die het meest worden getroffen door het verouderingsproces – het voorhoofd, de wangen en de neus/mond – kan esthetiek helpen om een mooier uiterlijk te creëren.

* Raadpleeg altijd een geschoolde professional voor het beste resultaat. Houd er rekening mee dat deze procedures niet vergoed worden vanwege de cosmetische aard.

Kies de procedure op basis van de resultaten die je zoekt:

 • Minimaliseer rimpels, dofheid, hyperpigmentatie en littekens – probeer een chemische peeling
 • Ontspannen gezichtsspieren met een niet-chirurgische facelift – botox
 • Fijne lijntjes en rimpels verminderen, de huid gladder en strakker maken – dermale fillers
 • Minimaliseer rimpels en littekens – microneedling
 • Minimaliseer een dubbele kin – kybella
 • Rimpels en fijne lijntjes verminderen, littekens en andere imperfecties – CO2 laser
 • Verjongen en herstellen van de verouderde huid (non-invasief) – GF2 Skin Rejuvenation

Chemische peelings

Veel mensen schrikken in eerste instantie misschien van het woord ‘chemische’ peeling. Ze denken aan blaren, vervellen, korstjes en een lange herstelperiode. Met hun stijgende populariteit en toegenomen media-aandacht leren mensen dat er verschillende soorten en niveaus van chemische peelings zijn. Wist je dat er zelfs ‘’lunch time peels’’ zijn die je in je pauze kunt doen en er weer stralend uit kunt zien?

Een chemische peeling, zoals de naam al doet vermoeden, is het aanbrengen van een chemische oplossing op de huid. Dit stimuleert het genezingsproces in de huid en bovenste huidlaag wordt afgestoten, waardoor een frisse nieuwe huid eronder overblijft. Peelings verbeteren de textuur van de huid, waardoor deze veel gladder wordt. Lagen van zonbeschadigde cellen worden verwijderd, waardoor de frisse huid wordt blootgelegd die een egaler oppervlak en kleur heeft. Dit proces stimuleert ook de vorming van nieuw collageen, wat de huidtextuur en kwaliteit verder verbetert. Op de handen, benen en armen kan de procedure ouderdomsvlekken verwijderen, waardoor de huid er jeugdiger uitziet. Er zijn veel soorten oplossingen die worden gebruikt voor peelings – de meest gebruikte zijn glycolzuur en trichloorazijnzuur (TCA). Dit zijn milde zuren die nuttig zijn voor mensen met acne, rimpels en een ongelijkmatige teint.

Oppervlakkige peelings

Glycolzuur is een alfa-hydroxyzuur (AHA) en de mildste van de peeling formules die lichte schilfering creëert. Dit soort peelings zorgen voor een gladdere, heldere huid voor mensen die geen tijd hebben om te herstellen van een TCA-peeling. Glycolzuur peelings worden gebruikt om fijne rimpels, droge plekken, ongelijkmatige teint en acne te behandelen.

Let op: hierdoor wordt je huid na de peeling gevoeliger voor zon en UV-schade. Als je een gevoelige huid hebt, kies dan in plaats daarvan voor melkzuur – een milde AHA met exfoliërende eigenschappen (ideaal voor ouderdomsvlekken en pigmentvlekken).

Medium-diepe peelings

Voor middeldiepe peelings wordt TCA gebruikt. Fijne oppervlakkige rimpels, oppervlakkige oneffenheden en pigmentproblemen reageren goed op deze peeling. Er kan meer dan één TCA-peeling nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Verwacht een indrukwekkende verbetering van de huidtextuur met een vermindering van vlekkerige pigmentatie, sproeten en zonnekeratosen. Hoewel fijne rimpels en acnelittekens minder opvallen na een peeling, heeft dit geen invloed op diepe groeven. Meerdere TCA-peelings kunnen ook striae aanzienlijk verbeteren.

Let op: wees voorzichtig met TCA als je een donkere huidskleur hebt, omdat dit tot verdere verkleuring kan leiden. Kies liever voor een gemodificeerde Jessner-peeling of zelfs voor amandelzuur, dat het veiligst is op een donkere huid en beter wordt verdragen dan glycolzuur.

Diepe peelings

Dit kan worden aanbevolen door je arts of dermatoloog als je diepere rimpels, slechte littekens of precancereuze gezwellen hebt. Houd er rekening mee dat deze slechts éénmaal en ALLEEN door een arts mag worden uitgevoerd.

Peelings zijn een contra-indicatie als je:

 • Onlangs een cosmetische ingreep hebt ondergaan of open wondjes hebt.
 • Een zwak immuunsysteem hebt of je op dat moment ziek bent
 • Onlangs permanente make-up hebt laten aanbrengen (minstens 3 tot 4 weken wachten)
 • Onlangs bent geharst (wacht 3 dagen)
 • Injectables hebt laten zetten (wacht 2 weken)
 • Onlangs botox hebt gedaan (wacht 1 week ervoor én erna)
 • Ernstige rosacea of acne hebt, bent verbrand door de zon of last hebt van actieve dermatitis van welke aard dan ook (eczeem enz.)
 • Een geschiedenis hebt van slechte wondgenezing of snel littekens ontwikkelt
 • Zwanger bent of borstvoeding geeft
 • Onlangs laser of dermabrasie hebt gehad of momenteel bestraling ondergaat
 • Last hebt van diabetes, een hoge bloeddruk of een hartaandoening
 • Foto sensibiliserende medicijnen gebruikt of retinoïnezuur op recept gebruikt
 • Actieve koortsblaasjes hebt (herpes simplex)

Let op: als je roaccutane (hebt) gebruikt dan moet je minimaal 1 jaar wachten gerekend vanaf de laatste dosis. Onthoud ook dat je na elke chemische peeling zonbescherming moet gebruiken, omdat de pas blootgestelde huid erg gevoelig kan zijn.

Botox

Wenkbrauwlift

Als je een helderder en meer gelift gebied rond de ogen wil, vraag dan jouw professional naar een botox wenkbrauwlift. Rimpelverslappers, wanneer ze strategisch rond het oog worden gebruikt, tillen de voorhoofdspieren iets op, wat resulteert in een natuurlijk ogende, niet-chirurgische wenkbrauwlift.

Om de kauwspieren en de temporale spieren af te slanken

De kauwspieren bevinden zich aan de achterkant van de wangen. De temporale spieren bevinden zich voor het bovenste derde deel van de oren. Deze spieren helpen ons praten en kauwen, maar ze kunnen soms overactief zijn. Dit kan leiden tot temporo-mandibulaire gewrichtspijn en tandenknarsen. Als je te grote kauwspieren en temporale spieren hebt, kunnen botox-injecties helpen om ze te ontspannen, wat resulteert in minder pijn en een slanker uiterlijk van het gezicht. Deze behandeling duurt minder dan een half uur en de resultaten kunnen tot een jaar aanhouden.

Let op: botox wordt niet aanbevolen als je vatbaar bent voor keloïdale littekens, neuromusculaire aandoeningen hebt, zwanger bent of borstvoeding geeft of allergisch bent voor botulinetoxine.

Dermale fillers

Zoek naar huidvullers die injecteerbaar hyaluronzuur bevatten. Deze fillers kunnen de veelvoorkomende tekenen van huidveroudering omkeren. Ze helpen bij het bouwen van structuur langs de kaaklijn en kunnen ook een duidelijke rand creëren waar de kaak het oor raakt. Injecteerbaar hyaluronzuur maakt ook de huid of lippen voller en kan de cupidoboog op de bovenlip versterken. Het kan helpen om gelaatstrekken te definiëren of om gebieden die niet aantrekkelijk zijn te verbergen. Hyaluronzuur hydrateert de huid, waardoor deze er soepel uitziet. Deze injecties helpen ook de veerkracht van de huid te verbeteren en de regeneratie van huidcellen te bevorderen. Deze niet-invasieve, niet-chirurgische procedure duurt minder dan een uur en de resultaten duren één tot twee jaar.

Let op: injectables zijn een contra-indicatie bij iedereen met een actieve infectie in de buurt van de injectieplaats, of bij mensen met een bekende allergie/overgevoeligheid voor een van de ingrediënten van de injectie. Bij sommige mensen kunnen na de injectie blauwe plekken, zwelling of roodheid optreden, dus het is belangrijk om dit door een getrainde professional te laten doen.

Microneedling

Microneedling kan het uiterlijk van oude acnelittekens of littekens door een blessure verbeteren. Deze behandeling veroorzaakt meerdere micro-verwondingen aan de huid. dit proces stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, waardoor littekenweefsel minder zichtbaar wordt. Voor maximaal resultaat heb je tussen de drie tot zes behandelingen nodig. Behandelingen vinden over het algemeen om de vier tot zes weken plaats zodat de huid de tijd heeft om te herstellen, maar ontstekingsremmende producten zoals Thoclor Labs GF1 Aftercare kunnen de ontsteking binnen 1 dag verminderen. Dit maakt het mogelijk om je leven snel weer op te pakken zonder er rood of gezwollen uit te zien. De versnelde genezing door GF1 maakt het ook mogelijk om de tussenliggende periode tussen behandelingen korter te maken.

Let op: deze procedure wordt over het algemeen goed verdragen en is veilig, maar er zijn enkele contra-indicaties zoals actieve acne of huidinfecties, matig tot ernstig eczeem of psoriasis, gevoelig voor keloïd of bij immuunsuppressie (chemo). Als je bloedverdunners gebruikt of onlangs botox hebt gehad, laat dit even weten aan je huidprofessional.

Kybella

Kybella is een injectie van deoxycholzuur in het gebied van de onderkin. Deoxycholzuur is een door de mens gemaakt versie van een stof die je lichaam maakt om vetten op te nemen. Deze injectie verwijdert permanent de vetcellen rond de injectieplaats. Als je overtollig submentaal vet op je kin hebt dat bestand is tegen dieet en lichaamsbeweging, dan kan kybella een verschil maken. Een reeks behandelingen met een tussenpozen van 4-6 weken wordt meestal aanbevolen voor maximale resultaten.

Let op: deze injecties zijn niet geïndiceerd voor andere delen van het lichaam. Laat het je arts ook weten als je een cosmetische ingreep hebt ondergaan in het te behandelen gebied (of van plan bent), problemen hebt met slikken, een schildklieraandoening hebt, gezwollen lymfeklieren of een bloedingsstoornis hebt. Deze behandeling wordt ook niet aanbevolen als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Tijdelijke bijwerkingen zijn zwelling, gevoelloosheid, roodheid en jeuk op de injectieplaats. Je kan ook lichte hoofdpijn hebben.

COlaser treatments

Een favoriete gezichtsverjongingsbehandeling is huidvernieuwing met een CO2-laser. Deze behandeling heeft veel voordelen voor de huid, waaronder vermindering van fijne lijntjes en rimpels en een verbetering van de zichtbaarheid van littekens en andere oneffenheden. De krachtige CO2-lasers sturen lichtstralen naar je huid om de buitenste lagen te verwijderen, waardoor een gecontroleerde wond ontstaat, die het genezingssysteem van je lichaam signaleert om de collageenproductie te stimuleren. Deze collageenmoleculen binden zich aan elkaar om collageen te creëren, dat strakker en steviger is dan de moleculen die ze vervangen, waardoor je een zachtere, gladdere huid krijgt. Na de behandeling krijg je waarschijnlijk roodheid of irritatie die ongeveer 10 dagen kan duren voordat dit is verdwenen. Het gebruik van Thoclor Labs GF1 Aftercare direct na de behandeling zal de ontsteking radicaal verminderen en zorgt voor een georganiseerde collageenvorming. De roodheid duurt slechts drie dagen om te verdwijnen met regelmatige toepassing. Praat met je huidprofessional om er zeker van te zijn dat je in aanmerking komt voor een laserbehandeling.

Let op: deze behandelingen zijn gecontra-indiceerd bij actieve acne, eventuele open wondjes of koortsblaasjes (herpes simplex-virus). Als je in de afgelopen 6-12 maanden orale isotretinoïne hebt gebruikt, moet je deze behandeling uitstellen omdat je dan een vertraagde genezing of een verhoogd risico op littekens zou kunnen hebben. Als je lijdt aan vitiligo of psoriasis mag je deze therapie niet ondergaan.

GF2 Skin Rejuvenation

Onze huidverzorging van medische kwaliteit, met name onze GF2-formuleringen, zijn ontworpen om de gevolgen van lichte ontstekingen op de huid te elimineren en ongedaan te maken. Deze chronische ontsteking leidt tot inflammageing en breekt na verloop van tijd langzaam collageen- en elastinevezels af, wat resulteert in een uitgedroogde, slappe en gerimpelde huid.

Of je nu je jeugdige huid wilt behouden, een gezonde huid wil creëren bij acne, pigmentatie, roodheid en veroudering of een verouderde huid wil verjongen die niet voldoende gehydrateerd is, onze GF2 Skin Rejuvenation is een essentiële aanvulling op je dagelijkse routine. Dit product zorgt er ook voor dat resultaten van behandelingen worden gemaximaliseerd en behouden.

error: Content is protected !!