KOOP OM TERUG TE GEVEN! Een deel van je aankoop gaat naar de ondersteuning van SUBZ Pads. Kansarme schoolmeisjes krijgen herbruikbaar sanitair, zodat ze hun recht op onderwijs niet hoeven op te geven.

Exfoliatie voor een stralende huid – krijg een gezonde glow

Waarom is exfoliatie zo belangrijk om toe te voegen aan je skincare routine?

Exfoliatie omvat het verwijderen van overtollige dode huidcellen. Door deze laag dode cellen te verwijderen, zijn de nieuwere huidcellen meer geschikt voor het accepteren van actieve huidverzorgingsproducten die de huid ten goede kunnen komen. Ook reflecteren dode huidcellen geen licht, waardoor de huid er dof uitziet en aanvoelt. Naarmate we ouder worden, vertraagt de celvernieuwing aanzienlijk en kan de huid er vermoeider uitzien door een opeenhoping van dode huidcellen. Regelmatig exfoliëren kan verstopte poriën helpen voorkomen, wat resulteert in minder puistjes. Langdurig exfoliëren kan ook de collageenproductie verhogen, wat belangrijk is voor de elasticiteit van de huid om fijne lijntjes en verslapping tegen te gaan.

Exfoliatie kan zowel manueel of chemisch worden gedaan

Mechanische exfoliatie

Misschien gebruik je al een mechanische exfoliant – reinigende scrubs, lichaamsborstels en luffa’s zijn allemaal gebruikelijke methoden. Het grootste voordeel van fysieke exfoliatie is omdat het makkelijk is. Je kunt dit thuis doen met zo weinig als een washandje of een DIY scrub. Het biedt ook direct resultaat. Mechanische exfoliatieproducten bevatten suiker, zout, korrels of kristallen om de cellen af te werpen. Zorg ervoor dat je een exfoliant kiest die de huid niet krast. Mechanische exfoliatie is het beste voor een normale tot vette huid met kleine korrels die lichte wrijving geven. De beste methode om een scrub te gebruiken is met zachte, cirkelvormige bewegingen. Doe voorzichtig en gebruik geen druk. Spoel vervolgens af met koud water. Dep droog en breng altijd Thoclor GF2 aan om de huid te kalmeren en eventuele ontstekingen te verminderen.

Als je de voorkeur geeft aan huismiddeltjes, maak dan eenvoudige gezichts- en lichaamsscrubs in de keuken. Begin met een hydraterende basis (zoals olie of kokosboter). En voeg een kristallijn ingrediënt toe zoals zout of suiker om je eigen scrub te maken.

Let wel op met mechanische exfoliatie: het is mogelijk om teveel te scrubben. Overijverig scrubben kan leiden tot microscheurtjes in het huidoppervlak, wat leidt tot vochtverlies. Er kan huidirritatie of roodheid optreden, dus het aanbrengen van onze GF2-spray is een noodzakelijke volgende stap. GF2 bevat het lichaamseigen immuunmolecuul en zal snel alle microscheurtjes genezen en eventuele ontstekingen kalmeren die mogelijk aanwezig zijn na overmatige exfoliatie. Bij een gevoelige huid raden we aan om één of twee keer per week te scrubben. Voor een huid die een hogere tolerantie heeft kan drie tot vier keer per week Als je acne hebt kunnen grove exfolianten donkere vlekken achterlaten die post-inflammatoire hyperpigmentatie worden genoemd.

Chemische exfoliatie

Chemische exfolianten gebruiken milde zuren of retinol om dode huidcellen te exfoliëren. Alfa-hydroxyzuren zoals glycolzuur zijn ideaal om een droge, ruwe huid te exfoliëren, omdat AHA’s de binding tussen de cellen afbreken. Wanneer een droge huid aanhoudt, komt dat meestal omdat de hydraterende stoffen de huidcellen niet kunnen bereiken. Dit is een ideale situatie voor een behandeling met alfa-hydroxyzuren. Een acne-gevoelige huid kan het beste worden geëxfolieerd met bèta-hydroxyzuren (salicylzuur). Zodra het salicylzuur de poriën bereikt, exfolieert het binnenin de porie en lost het talg op.

Voor fijne lijntjes zorgt een van vitamine A afgeleid product zoals retinol ervoor dat cellen sneller vernieuwen. Chemische peelings bij professionals hebben vergelijkbare ingrediënten, maar in hogere concentraties. Omdat zuren en retinol de huid vatbaar maken voor schade door de zon is het essentieel om verstandig met de zon om te gaan. Vermijd zoveel mogelijk de zon en spray tweemaal daags met Thoclor GF2.

Hier zijn een aantal punten  om in gedachten te houden bij het kiezen van een exfoliant.

  • Gebruik nooit een scrub die bedoeld is voor je lichaam op je gezicht. Bodyscrubs zijn harder en kunnen gevoelig gezichtsweefsel aantasten.
  • Hoewel het verleidelijk kan zijn om een volledige zet producten te kopen, mag je niet meer dan één exfoliant tegelijk gebruiken. Het gebruik van meerdere exfoliërende producten op hetzelfde deel van de huid kan de huid beschadigen en ongewenste bijwerkingen veroorzaken.
  • Mogelijk verandert je huid gedurende de tijd, pas hierop je skincare routine aan.

Wat werkt het beste voor mijn huid?

Door de juiste exfoliatietechniek te kiezen voor jouw huid, minimaliseer je het risico op irritatie en bereik je het beste resultaat.

Gevoelige huid

Als je huid prikt of brandt en snel geïrriteerd raakt van nieuwe producten is je huid gevoelig. Salicylzuur is minder irriterend dan andere chemische of fysische exfolianten.

Normale huid

Een normale huid is helder en niet snel geïrriteerd. Mensen met een ‘’normale’’ huid merken dat beide exfoliatietechnieken geen reactie teweeg brengen. Hier komt het dus aan op persoonlijke voorkeur.

Droge huid

Een droge huis is een huid die ruw en schilferig is. Glycolzuur kan door de oppervlaktelaag heen, waardoor hyaluronzuur nieuwe huidcellen effectiever kan hydrateren.

Vette huid

Een vette huid ziet er glanzend uit en voelt vettig aan. Mensen met een vette huid kunnen vaak sterkere chemische en fysische exfolianten gebruiken. Exfolianten met glycolzuur of salicylzuur werken goed bij een vette huid.

Acne-gevoelige huid

Als je vatbaar bent voor acne, zoek dan naar producten die retinoïden, salicylzuur of glycolzuur bevatten. Weersta de verleiding om je gezicht te scrubben of teveel te exfoliëren.

Wat is de deal met microbeads?

Microbeads (meestal plastic) waren vroeger een belangrijk ingrediënt in exfoliërende scrubs. Na discussie hebben veel landen het gebruik ervan gelukkig verboden, omdat ze onze watervoorraden en oceanen verontreinigen als ze eenmaal in de gootsteen terechtkomen.

error: Content is protected !!