KOOP OM TERUG TE GEVEN! Een deel van je aankoop gaat naar de ondersteuning van SUBZ Pads. Kansarme schoolmeisjes krijgen herbruikbaar sanitair, zodat ze hun recht op onderwijs niet hoeven op te geven.

Hoe effectief om te gaan met de 4 meest voorkomende huidproblemen tijdens de zwangerschap

We hebben allemaal wel gehoord van die glow die je krijgt tijdens de zwangerschap, toch? Zoals aanstaande moeders die bepaalde uitstraling hebben. Hoewel een deel van deze nieuwe look kan worden veroorzaakt door geluk en opwinding, is de oorzaak van deze glow meestal te wijten aan fluctuaties in hormonen en doorbloeding. Helaas kunnen deze zwangerschapshormonen voor veel vrouwen reeds bestaande huidproblemen, zoals eczeem, rosacea en psoriasis verergeren, waardoor het in sommige opzichten een uitdagende en frustrerende tijd wordt.

De blog van deze maand is geïnspireerd op de overweldigende feedback die we dit jaar op Moederdag hebben ontvangen. Zoveel moeders, toekomstige moeders en zelfs zorgzame dochters (namens hun moeder) deelden hun pre- en postnatale huidproblemen en uitdagingen met ons via Facebook en Instagram.

Door de reacties die we ontvingen, realiseerden we ons dat velen van jullie tijdens en zelfs na de zwangerschap dezelfde problemen met je huid hebben. In feite worden een aantal van deze problemen veroorzaakt door hormonen en andere factoren en kan een probleem zijn voor mensen van alle geslachten en leeftijden.

Hopelijk zullen onze uitleg, tips en suggesties voor enkele van de meest voorkomende huidproblemen, waarmee je in deze periode wordt geconfronteerd, velen van jullie helpen om de huid weer te laten functioneren, zelfs als je niet zwanger bent.

Omwille van deze discussie hebben we de specifieke huidproblemen onderverdeeld in drie verschillende gebieden:

  • Hormoon gerelateerd (zoals acne en hyperpigmentatie)
  • Reeds bestaand (als je onderliggende huidproblemen hebt door omgevings- of genetische factoren)
  • Zwangerschap gerelateerd (veranderingen geassocieerd met de zwangerschap)

..Pigmentatie op het voorhoofd en acne op mijn kaaklijn

..Droge huid

..Minder elasticiteit, veel rimpels en donkere vlekken

..Pigmentvlekken en droge plekjes

..Ik heb zeer ruwe plekken om mijn wangen en jukbeenderen gekregen en pigmentvlekken ontwikkeld

..Acne

..Ongelijkmatige teint

..Acne en een gevoelige huid

..Ik kreeg puistjes, mijn huid is vettige en mist die gezonde stralende glow

..Extreem doffe, droge en ongelijkmatige huidtextuur

..Huidaanhangsels op mijn nek en één op elk ooglid

..Uitbraak van puistjes😔

Enkele opmerkingen van onze social media delen. We zouden letterlijk een hele pagina kunnen vullen, maar die zijn de meest voorkomende.

Komt je dit allemaal bekend voor?

Afgaande op onze ‘’zeer geavanceerde’’ enquête (we vragen ECHTE moeders om hun eerlijke feedback op social media) hebben we de meest voorkomende pre- en postnatale huidproblemen teruggebracht tot het volgende:

  1. Onregelmatige pigmentatie
  2. Acne
  3. Droge of vochtarme huid
  4. Dofheid en ongelijkmatige textuur

Laten we dieper ingaan op elk van deze huidproblemen.

1 Pigmentatie:

Onregelmatige pigmentatie, hyperpigmentatie en melasma (beter bekend als het zwangerschapsmasker) zijn te danken aan hormonen die bepaalde melanocyten in de dermis ertoe aanzetten om overmatig melanine te produceren. Afhankelijk van de ernst van deze reactie, krijg je een van de drie genoemde soorten pigmentatie. De geproduceerde melanine komt dan naar boven naar het huidoppervlak, meestal op het voorhoofd en de neus.

Voor de meer complexere of heftigere vormen van hyperpigmentatie, adviseren wij behandelingen met een dieper bereik zoals microneedling, peelings en laser gecombineerd met onze GF1 Aftercare voor een snelle genezing.

Voor milderen vormen van pigmentatie is onze GF2 spray een ideale, niet-irriterende behandeling. Beide producten (GF1 en GF2) zijn volkomen veilig voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, omdat ze geen invloed hebben op het endocriene systeem. Onze GF2 is geen huidoplichter in de traditionele zin. Het bevat ons Hypochlorous acid van medische kwaliteit, het eigen molecuul van ons lichaam. Dit intelligente molecuul corrigeert het pigmentatieniveau in de huid tot het beoogde niveau, zoals bepaald door jouw DNA en zal de huid geleidelijk herstellen naar zijn oorspronkelijke, natuurlijke en onbeschadigde huidskleur. Onregelmatige pigmentvlekken als gevolg van hormonen of door zonbeschadiging zullen bij regelmatig gebruik voorzicht en geleidelijk verminderen.

gf2 and pregnancy skin are a match made in heaven Thoclor Labs

2 Acne:

Alleen al het horen van het woord acne is genoeg om je hart te laten zinken. We kennen allemaal dat gevoel wanneer je ’s ochtends wakker wordt en een of meer puisten op je gezicht ontdekt. De eerste vraag die bij me opkomt is: hoe ga ik hiermee om?

Hoewel acne verschillende oorzaken heeft en er evenveel soorten behandelingen zijn, zijn er twee gemeenschappelijke boosdoeners:

  1. Verstopte talgklieren
  2. Bacteriën

We hebben al eerder gesproken over het microbioom van de huid en hoe er goede en slechte bacteriën in en op het lichaam zitten. Hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap, net zoals die tijdens de puberteit optreden, zorgen ervoor dat de talgklieren in de huid meer talg gaan produceren. Dit beïnvloedt op zijn beurt de pH-waarde van de huid en creëert een voedingsbodem voor de verkeerde bacteriën, in dit geval C. acnes. De bacteriën veroorzaken ontstekingen en infecties, die zich manifesteren als acne.

Gelukkig kan de HOCl in onze GF2 spray onderscheid maken tussen goede en slechte bacteriën, waardoor eventuele overgroei van de verkeerde bacteriën wordt verminderd. Het is ook een sterke ontstekingsremmer met helende eigenschappen, helpt de huid te kalmeren en eventuele irritaties te genezen. GF2 helpt de pH op de huid te normaliseren. Dit creëert de juiste omgeving voor het microbioom op de huid om weer tot bloei te komen, wat helpt om de huid in de toekomst te beschermen tegen een overmatige groei van slechte bacteriën.

3 Droge of vochtarme huid:

We weten dat bij veel moeders, en degenen die in verwachting zijn, de huid vaak droger of gedehydrateerd is dan voorheen. Dit kan vaak te wijten zijn aan een gebrek aan slaap (een essentiële tijd voor de huid om zichzelf aan te vullen en herstellen), minder water drinken (of je lichaam heeft gewoon meer nodig dan je normale inname) of een bijwerking van borstvoeding.

Het gezegde luidt dat nieuwe moeders moeten ‘’slapen als de baby slaapt’’, maar dit is vaak makkelijker gezegd dat gedaan, vooral als je andere familieleden hebt die je zorg en aandacht nodig hebben. Het resultaat is dat je eigen routine zo goed als uit het raam verdwijnt en voor de rest van de tijd vervangen wordt voor babyverzorging en eenvoudige overlevingsmodus. Hierdoor kun je vaak vergeten voldoende water te drinken, wat vaak verergerd wordt voor de vraag naar borstvoeding. Een goede vuistregel is om een lekker groot glas water te drinken terwijl de baby aan het voeden is. Bewaar ook een flesje water in de kinderkamer.

Als de baby ouder is, zul je merken dat het hele huis racet en probeert te voorkomen dat ’s werelds volgende grote stunt act plaatsvindt – dus in dit stadium is het een idee om een BPA-vrije plastic of aluminium waterfles bij je te hebben, zodat je kunt onthouden om te drinken.

Als je de borstvoedingsdagen voorbij bent, zul je in de verleiding komen om ’s avonds te ontspannen met een kopje koffie of een lekker glas wijn als de baby slaapt. Vergeet niet om ook water te drinken, omdat zowel koffie als alcohol diuretica zijn, wat betekent dat ze vocht onttrekken aan de huid.

Onze aanbeveling is om je huidverzorgingsroutine eenvoudig te houden. Was je gezicht met een milde reiniger, dep droog en spray onze GF2 Skin Rejuvenation op de huid. GF2 helpt de hydratatie van de huid na verloop van tijd te herstellen. Voor de dagen dat je huid wat droger aanvoelt, raden we je aan om na de GF2 spray (nadat deze is ingetrokken in de huid) een serum met vitamine C, aloë vera of hyaluronzuur aan te brengen voor extra hydratatie.

4 Dofheid en onregelmatige textuur:

Textuurveranderingen in de huid kunnen te wijten zijn aan hormonen, maar worden vaak ook veroorzaakt door veranderingen in je levensstijl zoals meer stress, gebrek aan lichaamsbeweging, onregelmatige slaap en ja, lage waterinname. Helaas zijn deze gevolgen voor je levensstijl vrijwel onvermijdelijk voor de meeste ouders.

Onze GF2 formuleringen (ja, we hebben er ook een voor mannen) kunnen je huid helpen beschermen tegen de verouderingseffecten van de omgeving. Van de werkzame stof in GF2, namelijk hypochlorous acid, is aangetoond dat het inflammaging (huidveroudering door inflammatie) stopt en ongedaan maakt. We kunnen niet genoeg benadrukken dat het belangrijk is om je huidroutine te behouden, zelfs als je moe of gestrest bent. Niet alleen voor hoe je huid eruitziet, maar we eten ook dat verzorging een geweldige manier is om stress te verminderen. We voelen ons meestal beter en meer ontspannen als we weten dat we iets doen voor onze lichamelijke en geestelijke gezondheid.

gf2 for him helps with hormonal changes in the skin

Het komt erop neer dat als je worstelt met een van de bovengenoemde huidproblemen, we onze GF2 aanbevelen. Sprayen, wachten tot het droog is, diep inademen…. en, adem uit.

Heb je een vraag over een specifiek huidprobleem dat we niet hebben behandeld? Laat het ons dan weten via e-mail.

error: Content is protected !!