KOOP OM TERUG TE GEVEN! Een deel van je aankoop gaat naar de ondersteuning van SUBZ Pads. Kansarme schoolmeisjes krijgen herbruikbaar sanitair, zodat ze hun recht op onderwijs niet hoeven op te geven.

Is je reiniger geschikt voor je huid? Om een goede keuze te maken vind je hier de basisprincipes

Bij Thoclor Labs houden we niet van moeilijke of te ingewikkelde huidverzorgingsroutines. Maar wat volgens ons echt erg belangrijk is, is het kiezen van het juiste type reiniging om die te gebruiken voordat je je GF2-spray aanbrengt. Cleansers zijn geweldig om 'de dag mee te beginnen': het verwijderen van olie, vuil en make-up. Maar ze dienen ook nog een heel belangrijk ander doel: ze helpen de pH van je huid terug in balans te brengen. Als de huid aan de ietwat zure kant is (pH van 5 tot 6), is dat het beste. Dit is ook de optimale pH-waarde voor Thoclors GF2 om wonderen te verrichten.

GF2 is vakkundig geformuleerd om 3 belangrijke doelen te bereiken: herstellen (probleemhuid), verjongen (verouderende huid) en behouden (die mooie teint). Wanneer de juiste reiniger wordt gebruikt, kan de huid getransformeerd worden door ons actieve ingrediënt, puur hypochlorous acid (HOCl), het immuun molecuul van het lichaam. HOCl is echter een erg kwetsbaar molecuul, dus als de huid te alkalisch of niet schoon is, verliest ons HOCl zijn kracht. Restanten van andere producten of organisch materiaal, zoals vuil en olie, kunnen hypochlorous acid vernietigen of reageren met hypochlorous acid.

Maar kan ik me niet gewoon met water wassen?

Jammer genoeg niet. Omgevingsonzuiverheden (stof, vervuiling), make-up en cosmetische producten zijn niet in water oplosbaar, dus de huid alleen met water wassen is niet voldoende om ze te verwijderen. Je hebt een speciaal samengestelde reiniger nodig die zowel olie als water kan aantrekken. Deze reinigingsmiddelen zijn oppervlakte-actieve stoffen, die zich binden met andere moleculen op je huid om ze te verwijderen.

Wat is dan precies een ideaal reinigingsproduct?

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar je wilt een reiniger die onzuiverheden verwijdert, maar de huid niet beschadigt of irriteert, of de pH te veel verandert. Je moet vooral aandacht besteden aan de oppervlakte-actieve stoffen in je cleanser, want dat heeft een directe invloed op hoeveel het je huid zal uitdrogen of irriteren. De beste vuistregel?

 • Less is more: zoek zo min mogelijk ingrediënten.
 • Houd je verre van de nare dingen: geen sulfaten, conserveermiddelen, alcohol of parfums.
 • Geen stuk zeep (lipide = vet), want dat is een grote boosdoener voor een uitgedroogde en geïrriteerde huid.

Laten we eens kijken welke reiniging het beste is voor welk huidtype.

 1. Een probleemloze huid
  Heb je geen problemen met je huid (behalve misschien een beetje vettigheid of droogheid)? Heb jij even geluk. Dan draait het allemaal om het streven naar een optimale pH-waarde om je geweldige huid te behouden. Elk type reiniger is prima, zolang het een pH van 5 tot 5,5 heeft - de huid houdt van een zure omgeving. Blijf uit de buurt van producten met een groot aantal ingrediënten en vergeet niet om je gezicht goed te spoelen, zodat er geen restanten achterblijven, die invloed hebben op de werking van GF2.
 2. Eczeem (atopische dermatitis)
  Eczeem is een complexe aandoening, die door veel dingen kan worden veroorzaakt; van je immuunsysteem en genen tot omgevings- en farmacologische factoren. Zeep, was- en ontsmettingsmiddelen kunnen de zaak ook verergeren. Gebruik een milde reiniger zonder sulfaten, parabenen of parfums. Breng geen klassieke alkalische zeep (pH hoger dan 7,0) in de buurt van de huid - hierdoor krijg je alleen maar meer last van atopische dermatitis.
 3. Acne
  Acne break-outs treden op als de huidlaag - het stratum corneum genoemd - dik wordt en de talgklieren verstopt raken. De truc is om voorzichtig te reinigen, waarbij vuil, zweet en talg van het oppervlak worden verwijderd zonder de huid te irriteren of uit te drogen. De ideale reiniger voor de acnehuid moet niet-comedogeen, niet-allergeen en niet-irriterend zijn. Een geurvrije vloeibare cleanser met een goed reinigingsvermogen met salicylzuur en glycolzuur is geweldig om het stratum corneum te normaliseren.
 4. Rosacea
  Rosacea is, net als acne en eczeem, een inflammatoire huidziekte, die de huid bijzonder gevoelig maakt voor chemische, irriterende stoffen. Gebruik geen klassieke zeep, alcoholhoudende reinigingsmiddelen, samentrekkende en agressieve middelen. Een zachte reiniging met therapeutische, laagschuimende huidreinigers - met sulfacetamide 10% en zwavel 5% - is de beste keuze.
 5. Door het milieu beschadigde huid
  Overmatig langdurige blootstelling aan zonlicht, vervuiling en schadelijke cosmetische ingrediënten beschadigen de huid en kunnen vroegtijdige veroudering en zelfs huidkanker veroorzaken. Het gevolg is de vorming van fijne lijntjes en zonnevlekken. We raden je aan een vloeibare reiniger te gebruiken met een zuurbereik, dat dicht bij dat van de huid ligt (pH 5 tot 5,5). Combineer dit met GF2 om ontstekingen aan te pakken en je huid te verjongen.
 6. Gevoelige huid
  Wat is een gevoelige huid? Dit is een huid, die reageert op zijn omgeving, hetzij fysiek (UV-straling/wind/kou), mechanisch (wrijving) of chemisch (ingrediënten). Het resultaat is een rode en ontstoken huid. Nogmaals, je moet op zoek gaan naar een zeer zachte vloeibare reiniger en heel voorzichtig zijn met moderne retinoïden, die het stratum corneum daadwerkelijk verzwakken.

Een schone huid + GF2 = nu gebeurt er iets magisch

We zeggen magisch, maar elke spray is het resultaat van meer dan tien jaar onderzoek om onze unieke HOCl-oplossing van medische kwaliteit te perfectioneren. GF2 werkt het beste in een omgeving, waar de HOCl niet wordt veranderd in iets anders - met andere woorden, op een schone huid zonder residu. Problemen treden meestal op als de pH niet optimaal is voor de huid. Als de zuurmantel van uw huid goed is, zal GF2:

 • de huid verjongen: GF2 normaliseert de huid en begint het verouderingsproces ongedaan te maken.
 • ontstekingen beheersen, die leiden tot veroudering en huidaandoeningen, zoals acne, eczeem en rosacea.
 • een anti-neoplastisch effect hebben: het ongedaan maken van chromosomale afwijkingen in de huid, zoals zonnevlekken en vroege huidkanker.
error: Content is protected !!