KOOP OM TERUG TE GEVEN! Een deel van je aankoop gaat naar de ondersteuning van SUBZ Pads. Kansarme schoolmeisjes krijgen herbruikbaar sanitair, zodat ze hun recht op onderwijs niet hoeven op te geven.

Je skincareroutine vereenvoudigen: de kracht van de “less is more”-benadering

"Skinimalisme" is een trend die mensen aanmoedigt om hun natuurlijke schoonheid te laten zien, zelfs zonder make-up. Social media feeds noemen het de nieuwe glow-up. We bespreken een paar manieren om die natuurlijke look te maximaliseren zonder full-face make-up.

Skinimalisme combineert natuurlijke schoonheid met minimale make-up. Het gaat om minder skincare om pigment en grove poriën te verminderen, gecombineerd met het accepteren  van je huid zoals deze is. Dit maakt het een aantrekkelijke aanpak voor velen van ons. Uiteindelijk, als je huidconditie verbetert, hoef je deze niet te bedekken met overbodige lagen make-up.

Een van de beste ingrediënten voor het verbeteren van je huid, vooral een drogere huid, is hyaluronzuur. Hyaluronzuur wordt van nature geproduceerd door de huid en is verantwoordelijk voor de hydratatie van de huid. Als je last hebt van droogheid, zal dit helpen om je huid te hydrateren en het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels op de huid te verminderen.

Het gebruik van te veel producten kan je huid overbelasten. Crèmes en lotions kunnen puistjes en huidproblemen veroorzaken omdat de huid maar zoveel actieve ingrediënten kan verwerken. De "less is more"-benadering lijkt huidverzorgings- en cosmetische producten te minimaliseren om huidirritatie te verminderen, wat de algehele gezondheid en het uiterlijk van de huid zal verbeteren.  En het vermindert je uitgaven aan huidverzorgingsproducten.

Door de juiste ingrediënten te kiezen, kun je het aantal chemicaliën dat je via jouw huidverzorgingsproducten op de huid aanbrengt, minimaliseren. Dit heeft niet alleen een voordeel voor de gezondheid en het uiterlijk van je huid, maar ook voor je algehele gezondheid.

Hoe ga je over op skinimalisme?

Hier zijn onze tips om in dat skinimalistische regime te komen:

1. Gebruik multifunctionele producten

Huidverzorgings- en cosmetische producten richten zich op specifieke problemen in je huid. Je hebt echter niet voor elke zorg een product nodig. Probeer in plaats daarvan verschillende problemen met één product aan te pakken. Retinoïden en vitamine C kunnen bijvoorbeeld fijne lijntjes en rimpels gladstrijken en donkere vlekken verminderen. Deze ingrediënten bevorderen ook de collageenproductie en verbeteren de huidbarrière. Serums die deze twee ingrediënten bevatten, zijn een uitstekende keuze en een  must-have voor skinimalisme.

2. Blijf bij de basis

Vasthouden aan de basis betekent alleen gebruiken wat essentieel is voor je huid. Het aanbrengen van te veel producten kan je huid mogelijk irriteren en de huidconditie verergeren. Traditionele huidverzorgingsroutines bestonden uit reinigen, tonifiëren, hydrateren en afsluiten met zonnebrandcrème. Moisturisers zouden dagcrèmes, nachtcrèmes en oogcrèmes omvatten. We weten nu dat serums een betere optie zijn dan crèmes, en toners zijn al lang verdwenen (voor het grootste deel). Skinimalisme vereist het vermijden van de duplicatie van ingrediënten die je huid binnendringen, vooral die irritatie kunnen veroorzaken. Huidproducten moeten wetenschappelijk onderzochte ingrediënten met meerdere functies bevatten. Het doel is om een gezondere huid te bevorderen en tegelijkertijd ontstekingen onder controle te houden (laaggradige ontsteking die resulteert in inflammageing).

Een opmerking over hypochlorous acid
Zelfs bij het gebruik van effectieve producten is het belangrijk om ze correct te gebruiken en ze niet te combineren op manieren die de huid kunnen schaden.  Hypochlorous acid is het meest opwindende cosmetische ingrediënt in decennia. Het effect op de huid is ronduit wonderbaarlijk! De oorsprong van hypochlorous acid is het eigen immuunsysteem van het menselijk lichaam. Hier bij Thoclor Labs, een biotechnologiebedrijf in Stellenbosch, bieden we hypochlorous acid van medische kwaliteit dat in ons laboratorium wordt geproduceerd. Normaal gesproken wordt hypochlorous acid gebruikt om infecties te bestrijden, wonden te genezen en de gezondheid in cellen te behouden. Onderzoek ondersteunt ook de functie om veroudering in de huid, veroorzaakt door ontstekingen, te stoppen - ontsteking resulteert in versnelde veroudering in de huid (en in het lichaam trouwens). Maar hypochlorous acid doet ook iets wonderbaarlijkers - het keert veroudering in de huid om! De huid die is behandeld met hypochlorous acid keert terug naar een jeugdiger uiterlijk. De elasticiteit wordt verbeterd, de opbouw van collageen verbetert en de productie van hyaluronzuur door de huid wordt hersteld, waardoor de hydratatie bij regelmatig gebruik wordt verbeterd. Het is belangrijk om alleen hypochlorous acid van farmaceutische kwaliteit te gebruiken.

Hoe zit het met make-up?
Bij het aanbrengen van make-up hoef je niet meerdere producten op te nemen om die dagelijkse look te krijgen. Breng minimale make-up aan om je beste eigenschappen te benadrukken en je natuurlijke glow naar voren te brengen.

3. Eet gezond

Een stralende huid wordt ook direct beïnvloed door onze voedselkeuzes, omdat sommige voedingsmiddelen kunnen helpen om de huid gezond te houden. Verschillende essentiële voedingsstoffen, aanwezig in voedingsmiddelen, bevorderen een gezondere huid - deze omvatten omega-vetzuren, bètacaroteen, vitamine A, vitamine C en zink.

4. Scrub met zorg

Exfoliatie omvat het verwijderen van dode huidcellen, meestal met een chemisch of korrelig product. Vermijd echter scrubs met gemalen notendoppen, omdat de onregelmatige randen huidbeschadiging veroorzaken. Scrubs met rondere deeltjes zijn zachter voor de huid, maar vermijd die met microplastics. Exfoliërende producten mogen niet tegelijkertijd met retinoïden worden gebruikt, omdat dit kan leiden tot huidirritatie.

5. Sla doe-het-zelf chemische peelings over

Omdat actuele chemicaliën zijn ontworpen om de buitenste laag van de huid te verwijderen, is er een aanzienlijk risico op brandwonden en permanente pigmentverschuivingen bij het thuisgebruik van chemische peelings. Raadpleeg altijd een getrainde professional als je geïnteresseerd bent in een chemische peeling.

6. Pas op voor specifieke producten

In plaats van melkachtige reinigers of stukken zeep, kies je voor een vloeibare gelreiniger. Zeepstaven en melkachtige reinigers vormen een bedreiging voor de van nature lage pH van de huid, wat resulteert in een onbalans in het natuurlijke bioom van de huid. Reinigingsoliën kunnen in sommige gevallen de conditie van de huid verergeren, wat leidt tot acne en dermatitis. Dit is niet onze favoriete keuze. Huidbleekmiddelen mogen niet worden gebruikt omdat ze de huid beschadigen. Hun ingrediënten beïnvloeden ook de productie van melanine en kunnen blijvende gevolgen hebben voor het vermogen van de huid om een gelijkmatige teint te behouden, waardoor je permanente schade oploopt.

Een gezond huidverzorgingsregime

Thoclor Labs raadt aan om twee keer per dag een gelreiniger te gebruiken, gevolgd door onze GF2-spray, die ons hypochlorous acid bevat. Als je huid droog aanvoelt, kan een vitamine C / hyaluronzuurserum 's ochtends worden gebruikt zodra de GF2 op de huid is gedroogd en kies voor een zonnebrandcrème met minimaal SPF30. Wees wijs en minimaliseer blootstelling aan de zon.

Als je retinoïden gebruikt, gebruik deze dan 's nachts zodra de GF2 op de huid is opgedroogd.

Het komt erop neer dat je de huid overbelast met te veel producten of ingrediënten - probeer dit eens en ervaar waarom de "less is more" -benadering zo populair wordt.

error: Content is protected !!