KOOP OM TERUG TE GEVEN! Een deel van je aankoop gaat naar de ondersteuning van SUBZ Pads. Kansarme schoolmeisjes krijgen herbruikbaar sanitair, zodat ze hun recht op onderwijs niet hoeven op te geven.

Laat ontstekingen direct stoppen: zo draai je de klok terug

We weten allemaal dat als we ons uitgeput of gestrest voelen, het meestal op ons gezicht te zien is, of het nu een aanval van acne is, rosacea opvlamt of het er gewoon een beetje oud uitziet. Deze break-outs of een vaal uitziende huid zijn tekenen van ons lichaam, dat het terugvecht tegen interne of externe stressoren.

Het resultaat? Inflammatie - de natuurlijke reactie van het lichaam op een verwonding of infectie. En helaas voor ons uiterlijk zet dat een proces van veroudering in gang. Daarom heet het #inflammageing: het nieuwe modewoord in dermatologische kringen, dat de ware reden achter vroegtijdige veroudering beschrijft. Inflammageing is een chronische, lichte ontsteking, die gepaard gaat met leeftijdsgebonden veranderingen in de stamcellen van je huid.

Acute versus chronische ontsteking

Er zijn twee soorten ontstekingen in het lichaam. Een acute ontsteking is een korte periode van een intense ontsteking, die deel uitmaakt van het normale genezingsproces van het lichaam. Als je bijvoorbeeld in je vinger snijdt, dan volgt er een zwelling, pijn en roodheid, terwijl ‘hulp’ naar de plek wordt gebracht om het genezingsproces te starten.

Een chronische ontsteking is wanneer het lichaam voortdurend onder stress staat door externe factoren, zoals vervuiling, UV-straling of de chemicaliën, die we op onze huid gebruiken of door interne stressoren. Elke keer dat de huid onder druk komt te staan, begint er een ongezonde ontstekingscyclus en krijgt de huid nooit de kans om zichzelf volledig te herstellen. Vaak kan de huid vast komen te zitten in deze ongezonde cyclus.

Inflammageing verzwakt de barrièrefunctie van de huid

“In een notendop is inflammageing een constante, chronische, onderliggende ontsteking van de huid, die na verloop van tijd leidt tot weefselafbraak. Wanneer de huidstructuur verzwakt is, breekt het het collageen en elastine in de huid af en vermindert het de barrièrefunctie van de huid”, legt Dr. Hennie Roos, medeoprichter van Thoclor Labs, uit. "We weten al jaren dat dezelfde genen, die verantwoordelijk zijn voor ontstekingen ook centraal staan in het proces van veroudering en ziekte, zoals diabetes en kanker. Inflammatie is daarom onlosmakelijk verbonden met veroudering en ziekte.”

Dr. Roos noemt verschillende mogelijke ontstekingsmechanismen:

  • De aanhoudende productie van witte bloedcellen (ontworpen om ziektevormende ziektekiemen te doden) beschadigt uiteindelijk het weefsel.
  • Geactiveerde immuuncellen leiden tot de productie van boodschappereiwitten van de cel (cytokines genoemd), die de ontsteking manipuleren en die uiteindelijk gezonde cellen vernietigen. Veel oude weefsels zijn waarschijnlijk chronisch ontstoken.
  • Bepaalde cytokines, zoals Interleuken-6 en Tissue Necrosis Factor (TNF), onderdrukken insuline na een maaltijd of inspanning. Dit beperkt de gunstige effecten van insuline en is een van de belangrijkste oorzaken van ontstekingen.
  • Een andere ontstekingsbron kunnen schadelijke producten zijn, die door het lichaamsbioom worden afgegeven, zoals mond- of darmbacteriën, die in de omliggende weefsels en in de bloedsomloop kunnen lekken, wat leidt tot een chronische lichte ontsteking.
  • Als alternatief kan het darmbioom zelf met de leeftijd veranderen, zodat de microben een ontstekingsreactie opwekken.
  • Inflammageing kan ook te wijten zijn aan cellulaire veroudering (biologische veroudering), die grotendeels aan stress is te wijten. Verouderende cellen versnellen waarschijnlijk de veroudering, omdat ze talrijke pro-inflammatoire cytokines afscheiden.
  • Verouderde cellen hopen zich op tot een hoog vetgehalte, met name het buikvet van zwaarlijvige mensen.
  • Adaptieve immuniteit neemt met het ouder worden af, terwijl de aangeboren immuunrespons subtielere veranderingen ondergaat, die kunnen leiden tot milde overactiviteit.

Hoe HOCl ontstekingen kan neutraliseren

Uit recente publicaties in medische tijdschriften is nu duidelijk geworden, dat een Hypochlorous solution (HOCl) ontstekingen in de huid en bij wonden onderdrukt en ongedaan maakt. Dit komt door het blokkerende effect, dat HOCl heeft op de proteïneboodschappers, die het gen activeren dat verantwoordelijk is voor ontsteking, veroudering en ziekte. HOCl gaat ook de effecten tegen van IL-6-, IL-2- en IL-1-bèta-eiwitten, die bij een ontsteking worden opgewekt. Wanneer HOCl tauramine (een aminozuur) chloreert, vormt dit tauraminechloramine, dat ook een sterk ontstekingsremmend effect heeft.

Én HOCl verhoogt het vermogen van de huid om zichzelf te verjongen. Regelmatig gebruik van een HOCl-product, zoals GF2 Skin Rejuvenation biedt de huid veel voordelen: huidcellen gaan normaal functioneren en de vorming van collageen, elastine en melanine wordt genormaliseerd.

Je zult zien, dat je een gladdere, tolerantere huid krijgt met een gelijkmatigere teint, minder rimpels en betere hydratatie. Inflammatie en roodheid op de huid worden enorm verminderd en dat is geweldig voor de gevoelige huid. Vanwege het anti-bacteriële en ontstekingsremmende effect is GF2 ook gunstig gebleken bij de behandeling van acne, rosacea en koortsblaasjes.

Probeer vandaag nog onze GF2 Skin Rejuvenation (de Miracle Mist voor je huid) om ontstekingen effectief te vertragen.

error: Content is protected !!