Veel gestelde vragen

Over Hypochlorous acid

De Hypochlorous acid oplossing van Thoclor Labs bestaat uit een mengsel van Hypochlorous acid (wetenschappelijke formule: HOCl), water en gepatenteerde stabiliserende ingrediënten. Hypochlorous acid is een zeer gespecialiseerd molecuul, dat onder normale omstandigheden wordt vervaardigd door de witte bloedcellen in het menselijk lichaam en is verantwoordelijk voor onze immuniteit. Het heeft een belangrijke rol bij het reguleren van ontstekingsprocessen in het lichaam en speelt een centrale rol bij wondgenezing. Thoclor Labs heeft een uniek proces ontwikkeld om Hypochlorous acid buiten het menselijk lichaam te vervaardigen. Wij maken geen gebruik van de gebruikelijke geëlektrolyseerde zout-wateroplossing, zoals vaak wordt toegepast door anderen.

Het resultaat van onze methode is een oplossing met een hoge concentratie zonder de verontreinigingen, die ontstaan bij het gebruik van de zoutmethode.

Over andere ontsmettingsmiddelen

Natriumhypochloriet (NaClO, of algemeen bekend als bleekmiddel) is een chloorverbinding, die het meest wordt gebruikt als ontsmettingsmiddel. Maar als methoden worden ontwikkeld (zoals de methode ontdekt door Thoclor Labs) om Hypochlorous acid te vervaardigen buiten het menselijk lichaam, is Hypochlorous acid uiteindelijk het enige molecuul, dat wordt gebruikt om wonden, oppervlakken, watersystemen, luchtruimten, etc. te desinfecteren. Dit is te wijten aan het feit, dat Hypochlorous acid 100 keer dodelijker is voor ziektekiemen dan hypochloriet en het totaal niet giftig is, terwijl hypochloriet veel bekende toxische bijwerkingen in het menselijk lichaam heeft.

Thoclors Hypochlorous acid bevat geen bleekmiddel NaOCl.

Over bacteriën, ziekteverwekkers, ziektekiemen, virussen, schimmels, sporen en micro-organismen

Thoclors Hypochlorous acid kan biofilm met succes verwijderen en is een zeer effectief ontsmettingsmiddel tegen bacteriën, virussen, ziekteverwekkers en -kiemen, sporen, algen, gist en schimmels.

Omdat Hypochlorous acid het natuurlijke afweermechanisme van het lichaam is, doodt het niet de normale bacteriën (het goede microbioom), die verantwoordelijk zijn voor de fysiologische processen van het menselijk lichaam.

Bacteriën zijn ééncellige levende organismen, die overal, in elke habitat op aarde aanwezig zijn. Ze zijn zowel schadelijk als nuttig voor het milieu en dieren, inclusief mensen. Sommige bacteriën fungeren als ziekteverwekkers en veroorzaken ziektes.

Over toxiciteit, cytotoxiciteit, acute toxiciteit, chronische toxiciteit, genotoxiciteit

Van Hypochlorous acid is bewezen, dat het niet giftig is voor dieren, insecten en mensen. De Hypochlorous acid van Thoclor is nooit op dieren getest, maar er zijn tal van gepubliceerde gegevens, die verwijzen naar de veiligheid van Hypochlorous acid in meerdere dierstudies.

Toxiciteit is een meeteenheid voor de mate waarin iets giftig is.

Over het gebruik van Thoclors Hypochlorous acid

Een spray is een vloeistof, die in kleine druppeltjes door de lucht zweeft. Sprayen wordt uitgevoerd met behulp van sproeipompjes. Over het algemeen zorgt het sprayen van Thoclors Hypochlorous acid ervoor, dat de huid nat wordt.