KOOP OM TERUG TE GEVEN! Een deel van je aankoop gaat naar de ondersteuning van SUBZ Pads. Kansarme schoolmeisjes krijgen herbruikbaar sanitair, zodat ze hun recht op onderwijs niet hoeven op te geven.

De winter overleven: tips om je huid te verzorgen in de koudere maanden

Als de winter nadert, daalt de temperatuur en wordt de lucht droger, wat zijn tol kan eisen op je huid. Een droge, schilferige en jeukende huid zijn veel voorkomende huidproblemen tijdens de wintermaanden. Sommige mensen merken ook dat hun acne erger is in de koudere maanden. Om je huid gezond en stralend te houden in de winter, is het belangrijk om je huid extra te verzorgen en een aantal veranderingen aan te brengen in je huidverzorgingsroutine.

Hoe bereid je je huid voor op de winter?

  1. Tijdens de koudere maanden, vooral in het binnenland, wordt de lucht droger en kan de wind je huid ontdoen van haar natuurlijke oliën, wat leidt tot een droge, schilferige huid. Om dit te voorkomen is het belangrijk om een natuurlijke moisturizer te gebruiken die je huid de hydratatie geeft die het nodig heeft. Ga op zoek naar een vochtinbrengend serum dat hyaluronzuur en vitamine C bevat, die vocht vasthouden en je huid gehydrateerd houden. In de winter hebben we de neiging om onze huid te veel te hydrateren, maar pas op met het gebruik van te veel vochtinbrengende crème, want dit kan het natuurlijke vermogen van je huid om zijn eigen hyaluronzuur aan te maken verminderen, wat leidt tot een drogere huid.
  2. Bij kouder weer is het nog belangrijker om een zachte, hydraterende reiniger te gebruiken die je huid reinigt zonder haar uit te drogen. Ga op zoek naar een reiniger zonder sulfaten en parabenen en met een zure pH-waarde (lager dan 6,0).
  3. Exfoliëren is een belangrijke stap in elke huidverzorgingsroutine, maar het is vooral belangrijk tijdens de wintermaanden wanneer een droge, schilferige huid vaak voorkomt. Regelmatig scrubben helpt om dode huidcellen te verwijderen, die de poriën kunnen verstoppen en tot acne kunnen leiden. Zorg er wel voor dat je een zachte scrub gebruikt, want harde scrubs kunnen irritatie en uitdroging veroorzaken. Zoek naar een scrub die zachte, natuurlijke ingrediënten bevat, zoals havermout.
  4. Koude, droge lucht kan ervoor zorgen dat je huid vocht verliest en droog en schilferig wordt. Om je huid tegen de kou te beschermen, draag je een sjaal, muts en handschoenen als je naar buiten gaat. Dit houdt vocht vast en voorkomt dat je huid droog en geïrriteerd wordt.
  5. Een warme douche of bad kan verleidelijk zijn tijdens de wintermaanden, maar het kan je huid ontdoen van zijn natuurlijke oliën en leiden tot droogheid en irritatie. Neem in plaats daarvan lauwwarme douches of baden en beperk je tijd in het water tot maximaal 10 minuten. Zorg er daarna voor dat je je huid hydrateert om het resterende vocht in te sluiten.
  6. Het gebruik van een luchtbevochtiger in huis kan helpen om vocht aan de lucht toe te voegen, wat kan voorkomen dat je huid droog en schilferig wordt. Zorg ervoor dat je de luchtbevochtiger schoon houdt om de groei van bacteriën en schimmels te voorkomen.

Omgaan met seizoensgebonden acne

Acne is een veelvoorkomende huidaandoening die mensen van alle leeftijden treft en het kan frustrerend en gênant zijn. Helaas wordt acne vaak erger in de winter omdat de huid droger is en te weinig hydratatie heeft. Je huid reageert op de droogte door meer talg aan te maken, wat een natuurlijk smeermiddel is, maar als je huid te veel talg aanmaakt, kunnen de haarzakjes verstopt raken en ontstaan er puistjes. Deze kunnen geïnfecteerd raken en cysten veroorzaken. Hoewel er geen gegarandeerde manier is om acne te voorkomen, zijn er stappen die je kunt nemen om je risico op het ontwikkelen van acne te verminderen en de ernst van je puistjes te minimaliseren.

  • Een van de belangrijkste stappen in het voorkomen van acne is het schoonhouden van je huid. Was je gezicht twee keer per dag met een zachte, heldere gelreiniger om vuil, olie en bacteriën te verwijderen die de poriën kunnen verstoppen en tot puistjes kunnen leiden. Dit is belangrijk na het sporten of na het sporten. Vermijd het gebruik van agressieve of schurende reinigingsmiddelen of zeep, die je huid kunnen irriteren en acne kunnen verergeren.
  • Je handen komen de hele dag door in aanraking met veel bacteriën. Vermijd het aanraken van je gezicht omdat dit de bacteriën overbrengt op je huid, wat leidt tot puistjes. Gelukkig helpt het hypochlorigzuur van medische kwaliteit in onze GF2-formules acne te bestrijden door de bacterie die acne veroorzaakt (Cutibacterium acnes) te doden. GF2 opent ook de olieklieren, waardoor de inhoud ervan vrij kan afvloeien op de huid. De spray onderdrukt ontstekingen die littekens veroorzaken en helpt ook om de natuurlijke hydratatie van je huid in balans te brengen.

Een belangrijk aspect van acne dat in de geneeskunde steeds duidelijker wordt, is de biofilm. Biofilm is een complexe vorm van infectie die ontstaat wanneer bacteriën een microscopische slijmlaag afscheiden om zichzelf te beschermen tegen de omgeving.

Deze bescherming is zo effectief dat antibiotica en gewone antiseptica geen effect hebben op de infectie (in dit geval acne). Gelukkig is een pure oplossing van hypochlorigzuur, zoals die in onze GF2-formules, ook zeer effectief tegen biofilm - het doodt niet alleen de slijmlaag, maar ook de bacteriën die zich eronder verschuilen. Dit maakt GF2 de nieuwe grens in de strijd tegen acne. Breng de GF2 als spray tweemaal daags aan op een schone huid en ervaar het wonder van dit wonderingrediënt.

error: Content is protected !!