KOOP OM TERUG TE GEVEN! Een deel van je aankoop gaat naar de ondersteuning van SUBZ Pads. Kansarme schoolmeisjes krijgen herbruikbaar sanitair, zodat ze hun recht op onderwijs niet hoeven op te geven.

Waarom is 5.5 zo belangrijk voor een gezonde huid?

Heb je je ooit afgevraagd wat de werkelijke pH-waarde is van je huid, bijvoorbeeld in vergelijking met je reiniger of moisturizer? En waarom doet dit er nog toe? Nou, het blijkt dat dat nogal wat uitmaakt.

In feite is het van vitaal belang voor de integriteit van ons huidmicrobioom en de homeostase hiervan, dat onze pH op een niveau van ongeveer 5,5 blijft. Daarom kan het gebruik van een reiniging die ofwel te zuur (lager dan 5) of te alkalisch (hoger dan 6) is, schadelijk zijn voor de conditie en gezondheid van de huid. En laten we niet beginnen over toners! De meeste toners ontnemen in feite de huid volledig zijn natuurlijke pH-balans. Toners werden oorspronkelijk geïntroduceerd om de pH van de huid te verlagen na reiniging met een stuk zeep (die te alkalisch is). Tegenwoordig, met pH-neutrale reinigers, is de behoefte aan toners (vooral die met alcohol) verminderd.

WIST JIJ DIT? De pH-waarde regelt de epidermale permeabiliteitsbarrière (met andere woorden; de barrière die voorkomt dat slechte bacteriën en virussen en andere vervelende elementen de huid binnendringen).

Wat je op je gezicht gebruikt om te reinigen en hydrateren is belangrijk om de pH-waarde op peil te houden, maar wist je dat er ook veel omgevingsfactoren zijn die de pH-waarde van onze huid kunnen beïnvloeden. Waaronder:

 • Acne (ja, aangetaste pH-waarden kunnen bijdragen aan acne, maar acne zelf, met zijn verschillende gradaties van inflammatie en talg, kan op zijn beurt de pH-waarde van de huid beïnvloeden)
 • Zweet (ja, ons eigen zweet, dat bepaalde gifstoffen, mineralen en zoutoplossing bevat)
 • Luchtvervuiling
 • Kraanwater (interessant is echter dat regenwater ongeveer dezelfde pH-waarde heeft als onze huid, maar toch moet men voorzichtig zijn in landen waar de lucht gelaagd is met vervuiling, pesticiden en andere verontreinigingen).
 • Antibacteriële producten, waaronder ontsmettingsmiddelen, zeep en gels.
 • Te vaak het gezicht wassen
 • Een verandering in seizoenen, wat resulteert in een veranderde luchtvochtigheid
 • Cosmetica
 • Toner (zoals we eerder al aangaven), evenals een verkeerde reiniger of moisturizer
 • Wasmiddelen, met name sulfaat houdende wasmiddelen
 • Het vocht- en talggehalte van de huid
 • Overmatige blootstelling aan UV-straling/de zon

Als we zien hoe gemakkelijk de pH-waarde van onze huid kan worden aangetast, beginnen we ons te realiseren dat het essentieel is om alles te doen wat in onze macht ligt om een gezonde pH-waarde te behouden en te beschermen. Gelukkig doet onze GF2 HOCl spray precies dat bij dagelijks gebruik.

Wat zijn enkele van de meest gemaakte fouten als het gaat om pH-waarden en huidverzorging? Nou, sommigen van jullie hebben misschien onze post over citroenen en hun schil gezien.

In het verleden hebben holistische schoonheidsblogs gesuggereerd om citroenen op de huid te gebruiken als een soort toner. Maar citroen heeft een pH tussen 2,0 en 2,5, wat veel lager is dan de pH van onze huid. Het hoge gehalte aan citroenzuur is ook irriterend voor de huid en fototoxisch (d.w.z. het toxiciteitsniveau en abrasieve effecten op de huid worden verergerd door blootstelling aan zonlicht).

Zoals we al vermeldden, is de enige manier om citroen op je huid te gebruiken...

Stap 1: NIET DOEN.

Stap 2: Leg de citroen neer.

Stap 3: Herhaal na mij .. ‘’citroen hoeft niet op mijn gezicht’’.

Stap 4: Blijf bij pH-vriendelijke reinigers en moisturizers.

Stap 5: VERGEET JE GF2 NIET.

Stap 6: Gebruik die citroen om vitamine C-rijke limonade te maken, om in plaats daarvan je huid en welzijn van binnenuit te ondersteunen.

bewaar de citroenen alsjeblieft voor limonade

Wat zijn enkele van de andere ‘’natuurlijke’’ huidverzorgings hacks die de pH van jouw huid beschadigen? Bicarbonaat van Soda is geen zuur, maar het tegenovergestelde. Het is alkalisch en heeft daardoor een hoge pH-waarde van 8,3. Hoewel dit misschien geweldig is voor zure reflux, is het NIET de manier als het gaat om je huid.

Bij gebruik hiervan als wasmiddel of scrub verhoogt het de pH van de huid en beschadigt zo de beschermende barrière van de huid en microbioom. Dit kan acne, droogheid en een overmatige talgproductie veroorzaken.

En laat ons niet eens BEGINNEN over een stuk zeep!

Helaas zijn er meer huidverzorgings tips en tricks en producten (te alkalisch of te zuur) dan degenen die de aanbevolen pH-waarde voor onze huid hebben. Wees gerust dat onze formuleringen, gemaakt van Hypochlorous acid (HOCl) – het eigen immuunmolecuul van ons lichaam dat wetenschappelijk is gereproduceerd – van nature de perfecte pH-waarde voor de huid hebben, om de gezondheid te behouden en het microbioom te beschermen.

error: Content is protected !!