KOOP OM TERUG TE GEVEN! Een deel van je aankoop gaat naar de ondersteuning van SUBZ Pads. Kansarme schoolmeisjes krijgen herbruikbaar sanitair, zodat ze hun recht op onderwijs niet hoeven op te geven.

Wat weet je van acne?

Acne is iets vervelends, dat alle leeftijden treft - niet alleen tieners. Met zoveel verschillende meningen over de beste behandelmethoden, kan het verwarrend zijn om feit en fictie te scheiden. We hebben enkele deskundige meningen van de wetenschappers achter Thoclor Labs samengevat om je te helpen beter geïnformeerd te zijn over deze veel voorkomende ontstekingsziekte. Kijk of je de mythen kunt vinden aan de hand van de onderstaande feiten.

Alleen mensen met bepaalde huidtypes krijgen acne

Niet waar: we worden allemaal geboren met dezelfde samenstelling van de huid: talgklieren die de huid van talg voorzien om haar te beschermen tegen vochtverlies en om het juiste bioom (huidmilieu) te creëren. Acne treedt op als deze talgklieren geblokkeerd en geïnfecteerd raken. Dit komt allemaal aan op de dikte van het stratum corneum - de buitenste barrière die het onderliggende weefsel beschermt tegen infectie, uitdroging, chemicaliën en mechanische belasting. Als het stratum corneum geïrriteerd raakt, wordt het dikker en blokkeert het de talgklieren. De blokkade bouwt zich op, wordt geïnfecteerd door bacteriën die acne veroorzaken en dat resulteert in puistjes.

Hormonen veroorzaken puistjes

Waar: Hormonale veranderingen zijn vaak de oorzaak van acne - zowel bij tieners als bij volwassenen. Maar weet je de echte reden daarvan? Hormonen zorgen ervoor dat de talg in de talgklieren dikker wordt en daardoor raken de klieren gemakkelijker verstopt.

Een voor acne gevoelige huid moet vaker dan normaal gereinigd worden

Niet waar: hoewel je de huid vrij moet houden van vuil en dode huidcellen, die de talgklieren kunnen verstoppen, is overmatig reinigen een slecht idee. Als je je huid te veel wast of scrubt, kan deze te droog of geïrriteerd raken. Denk aan een likdoorn op je teen. Als je steeds weer een plekje schuurt, wordt de huid na verloop van tijd dikker. Hetzelfde gebeurt met je gezicht. We raden je aan om een geurvrije vloeibare reiniger te gebruiken met een licht zure pH (lees hier meer over de juiste soorten reiniger). Salicylzuur en glycolzuur normaliseren het stratum corneum, maar deze ingrediënten mogen niet te veel worden gebruikt.

Je moet medicijnen gebruiken om acne te verwijderen

Niet waar: wij zijn van mening dat de huid kan worden hersteld en dat ontstekingen kunnen worden verholpen door een product op basis van Hypochlorous acid (HOCl) van farmaceutische kwaliteit te gebruiken, zoals onze GF2. Medicatie, zoals anticonceptie, werkt door uw lichaam in een staat van kunstmatige zwangerschap te brengen, die op de lange termijn niet gezond is. Het is ook geen product van het isotretinoïne-type, dat niet alleen de huid maar het hele lichaam uitdroogt. Het is veel beter om een product zoals GF2 tweemaal daags te gebruiken (meer over de voordelen hieronder!) Als je talgklieren op een zeer diep niveau geblokkeerd zijn (denk aan cystische acne), combineer dit dan met een reeks TCA-peelings.

Antibiotica zijn een goede oplossing voor acne

Niet waar: het probleem met antibiotica is dat slechts 3-5% van de bloedtoevoer naar de huid gaat. Dat is een heel klein percentage terwijl de rest van de antibiotica doorgaat met het doden van goede en slechte bacteriën in je lichaam. Je hebt misschien een tijdelijk resultaat, maar de schade die dit aan je lichaam toebrengt is naar onze mening niet de moeite waard.

Huidverzorgingsproducten en make-up kunnen acne veroorzaken

Waar: sommige producten, die je op je huid aanbrengt, kunnen acne veroorzaken. Acne wordt veroorzaakt doordat talgklieren verstopt raken. Als je graag make-up draagt, zoek dan naar producten die niet-acnegenisch of niet-comedogeen zijn - deze zullen je poriën niet verstoppen en geen puistjes veroorzaken.

Stress verhoogt acne

Waar: het stresshormoon cortisol wordt niet alleen uitgescheiden door onze bijnieren, maar ook door de huid. Cortisol vermindert de effectiviteit van de huidbarrière, waardoor het immuunsysteem wordt onderdrukt en daardoor krijgen acnebacteriën een kans om te blijven en om te gedijen.

Gezichtsmaskers maken acne erger

Waar: er is zelfs een nieuwe term voor - ‘maskne’. Deze puistjes ontstaan doordat het masker een barrière over het gezicht vormt en bacteriën en vocht binnenin opsluit. Lees hier meer over het omgaan met maskne.

Suiker is een vriend van acne

Waar: jarenlang werd ons verteld dat het eten van chocolade en vet voedsel acne veroorzaakt ... en dan wordt ons weer verteld dat het helemaal geen verschil maakt. Wat is de waarheid? Het draait allemaal om wat de bacteriën voedt, die acne veroorzaken. Wanneer je geraffineerde suikers consumeert, leidt dit in de eerste plaats tot een piek in het insulinegehalte, waardoor de productie van talg in de huid toeneemt. Dit leidt er op zijn beurt toe dat je follikels verstopt raken met talg en puistjes worden. Ten tweede zorgt te veel insuline voor een inflammatoir effect en de ideale omgeving voor de C. acnes-bacteriën om te gedijen.

Geen enkel soort voedsel is slecht nieuws - concentreer je liever op het eten van een uitgebalanceerd dieet van voedsel dat acne bestrijdt. Dingen zoals lijnzaad of visolie kunnen een ontstekingsremmend en beschermend effect hebben op je huid.

Acne is besmettelijk

Niet waar! Acnevormende bacteriën ontwikkelen zich in de haarzakjes van de huid en worden helemaal niet blootgesteld aan de lucht. Er is dus absoluut geen kans dat je acne op iemand anders overdraagt.

Zon is slecht voor acne

Niet waar: Ultraviolet (UV) licht is antibacterieel, dus een klein beetje zonneschijn en vitamine D (15-30 minuten per dag) is goed voor jou en je huid! Maar meer blootstelling aan de zon is niet beter en zal de acne doen verdwijnen. Ook zijn de UV-stralen op andere manieren schadelijk voor je teint. Als je van plan bent om langer dan 30 minuten in de zon te zijn, vooral tijdens het warmste moment van de dag, gebruik dan een fysische zonnebrandcrème (in tegenstelling tot een chemische zonnebrandcrème die de huid kan irriteren). Zinkoxide, een veelgebruikt actief ingrediënt in fysische zonnebrandmiddelen, doodt bacteriën die acne veroorzaken.

GF2: acne van binnenuit bestrijden

Onze GF2 miracle mist is wetenschappelijk geformuleerd om acne te verminderen:

  1. Vernietigt ziektekiemen: HOCl is de formule, die de C. acnes-bacterie doodt die acne veroorzaakt.
  2. Verwijdert dode huidcellen: dit verkleint de kans dat talgklieren überhaupt worden geblokkeerd door dode huidcellen, waardoor verdere break-outs worden geminimaliseerd.
  3. Herstart de functie van de huid: te veel talgafscheiding wordt weer genormaliseerd, waardoor de follikels en klieren schoon blijven.
  4. Vermindert ontstekingen: elke ontsteking wordt onmiddellijk gekalmeerd, waardoor de vorming van nieuwe puistjes wordt voorkomen.
  5. Stopt roodheid en pijn: Elke roodheid wordt verzacht door onze HOCl-spray, net als de pijn.

Wil je meer advies om voor altijd van acne af te zijn? Bezoek onze informatiepagina over acne of stuur ons een e-mail als je vragen hebt.

error: Content is protected !!